12/01/2021

HB.hteam.org

Portal hrvata HB

U Ljubuškom i Mostaru proslavljen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Danas je u Ljubuškom obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policajaca.

Obilježavanje Dana policije počelo je misom u staroj crkvi na Humcu koju je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig koji je podsjetio kako se danas uz sv. Mihovila, arhanđela “vojskovođe vojske nebeske”, slave i preostala dva arkanđela: sv. Gabrijel i sv. Rafael.

Okupljenim pripadnicima policije fra Dario je poručio:

„Potrebno je da i vi u ovom zemaljskom životu budete anđeli jedni drugima. Baš je to zadaća i uloga policije. Dolazite i na teške životne situacije, različite, pa i one najteže. U takvim situacijama baš je potrebno biti kao anđeo, biti onaj koji brani, štiti, zagovara, prati i osnažuje“.

Fra Dario je dodao kako stoga policajci moraju imati veliku duševnu snagu. javlja Radio Ljubuški.

„Tu vam je potrebna baš ta snaga Duha Božjega, da u tim situacijama budete kao oni anđeli koje danas slavimo. Ako to budete činili kroz svoj život i kroz svoje zadaće i svoj poziv i svoje obaveze, ispuniti ćete svoje kršćansko poslanje“.

Nakon mise na Humcu, pripadnici policije su položili vijence i zapalili svijeće ispred zgrade MUP-a na mjestu pogibije Ante Sušca – Adžije, pripadnika policije, a potom i ispred spomen obilježja ljubuškim žrtvama na trgu dr.Franje Tuđmana.

Uz komesara Milana Galića, obilježavanju Dana policije su nazočili dužnosnici Županije Zapadnohercegovačke na čelu s ministrom MUP-a Davidom Grbavcem, potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Tonijem Kraljevićem, te Grada Ljubuškom na čelu s gradonačelnikom Vedranom Markotićem.

Obilježavanje i u Mostaru

Dan policije, blagdan svetog Mihovila, polaganjem vijenaca i svečanom akademijom u galeriji Kraljice Katarine obilježen je i u Mostaru.

Obilježavanju su, uz predstavnike MUP-a, nazočili predstavnici vlasti sa svih razina.

 

hb.hteam.org