HB.hteam.org

Portal hrvata HB

PROSVJED U BANJOJ LUCI Stanivuković: “Ovo je ustanak. Pjevali su ´ne može nam nitko ništa´, vidite da može. Mile, narod je jači od tebe…”

Predstavnici oporbenih stranaka u Republici Srpskoj organizirali su danas u Banjoj Luci prosvjed zbog, kako su naveli, gušenja medijskih sloboda i brojnih afera vladajuće koalicije predvođenje Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a pridružio im se veliki broj građana.

Među organizatorima su predstavnici Srpske demokratske stranke (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratskog narodnog saveza (DNS), Socijalističke partije Srpske (SPS), Pokreta za Pravdu i Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a.

Sponzorisano

Organizatori prosvjeda su poručili da su se, iako je osnovna tema prosvjeda borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska nakon što je ugašen signal BN televizije, proteklih dana nametnule i druge teme, a jedna od njih je afera “Kisik”.

Okupljenima se obratio predsjednik PDP-a Branislav Borenović naglasivši da će za točno godinu dana, kada bi trebali biti održani opći izbori u Bosni i Hercegovini, otjerati nenarodni režim ne u oporbu nego u političku prošlost, a veliki broj njih i u zatvore.

– Za godinu dana bit će dan odluke kada donosimo odluku otići ili ostati, živjeti u mraku ili svjetlosti, ili oni ili mi – dodao je Borenović.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović kazao je da veliki broj okupljenih na skupu u Banjoj Luci pokazuje da je dosta vladavine SNSD-a koji čini vlast uz koalicijske partnere već 15 posljednjih godina.

– Doveli su nas u tešku situaciju, dužni smo više od Federacije BiH i sada je Republika Srpska u rekordnoj zaduženosti, mladi i stručni ljudi odlaze, a korupcija i kriminal cvjetaju – dodao je Radović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić optužio je javni servis Radioteleviziju Republike Srpske (RTRS) za pristrano izvještavanje, napominjući da svi plaćaju RTV pretplatu.

Draško Stanivuković je današnji prosvjed uporedio s ustankom protiv Turaka.

“Ovo nisu prosvjedi, ovo je ustanak. Pjevali su ‘ne može nam nitko ništa’, evo vidite da može. Mile, narod je jači i od tebe i od sudbine. Republika Srpska je umorna od njih. Ovo je sveta zemlja”, uzviknuo je Stanivuković.

Na prosvjedu su izneseni zahtjevi i rokovi za njihov ispunjavanje, a ako ne budu ispunjeni, najavljeno je, prosvjedi će biti nastavljeni.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar