HB.hteam.org

Portal hrvata HB

BOKS Hrgović: Napravili smo dobar posao, ali ne i maksimum koji smo mogli iz moje karijere

Sponzorisano

 

Hrvatski boksač Filip Hrgović borit će se 4. prosinca u Las Vegasu protiv Amerikanca Scotta Alexandera. U pitanju je 14. borba Hrgovićeve profesionalne karijere, prva nakon što se nedavnom pobjedom nad Crnogorcem Markom Radonjićem vratio u ring nakon godinu dana izbivanja.

Radonjić je bio 228. boksač na ljestvici teškaša, a Alexander na njoj zauzima 178. mjesto. Ima omjer od 16 pobjeda, dva remija i četiri poraza, ali se borio uglavnom protiv nižerangiranih boksača.

 

Moglo je i bolje i gore

Hrgović je na otvaranju konferencije za medije kojom je najavio borbu istaknuo da je zadovoljan dosadašnjim dijelom karijere.

“Ja sam uvijek zadovoljan, no moglo je i bolje, ali i gore. Napravili smo određen posao, imam 13 pobjeda, na nekim ljestvicama sam u Top 10, na BoxRecu sam bio u Top 15. Napravili smo dosta dobar posao, ali da, nismo napravili maksimalan posao u dosadašnjoj karijeri”, istaknuo je na početku pa dodao:

“Posljednjih godina sam bio spreman za jače protivnike, za veća imena. Nije loše, a nije ni maksimum koji smo mogli napraviti. Mogao sam sigurno imati na scoreu Heleniusa, Martina, Chisoru, taj rang protivnika. Odavno sam spreman za takav izazov, ali nije do mene. Ja takve protivnike prozivam mjesecima i godinama, ali zbog toga kako ovaj posao funkcionira, zbog neke politike nije došlo do mečeva koje bih htio i za koje sam spreman.”

“U prvih 13 mečeva, uzmete li u obzir i sadašnje i prošle svjetske prvake, imao sam dosta dobre protivnike, iako su neki od njih široj publici izgledali smiješni. Mislim da smo napravili solidan posao, ali moje vrijeme tek dolazi. Ne bi vas bilo toliko tu da toga niste svjesni. Najbolje godine za teškaša su od 30. do 35. i meni tek slijede moje najbolje godine. Prilagodio sam se profesionalnim pravilima boksa, spreman sam za 12 rundi i samo je pitanje vremena kad će doći najveća imena i ta svjetska titula koja mi je cilj.”

Komplikacije

Nada se da će to biti sljedeće godine.

“Trebalo je biti ove, ali vidjeli ste koliko je tu bilo komplikacija da se borim na IBF-ovu eliminatoru. Plan je da se u ožujku ili travnju održi ta borba. Vrti se nekoliko imena, ne bih ih htio spominjati da opet ne bude razočaranja. Ali nadam se da će se održati ta borba da dobijem status obaveznog izazivača, a sumnjam da ću se boriti za titulu. Joshua ima revanš s Usikom za travanj, svibanj, Fury će imati obranu protiv Whytea ili nekog trećeg. I onda će se dogoditi vjerojatno borba za ujedinjenje pojaseva. To ima prednost ispred svih obveznih izazivača”, objasnio je, piše Index.hr.

“Nadam se da će teška kategorija nakon 15 godina dobiti ujedinjenog prvaka svijeta. Hoće li tu biti mjesta, hoće li IBF-ov prvak uprazniti titulu i pustiti mene da se borim za nju, moguće je i to. No čisto sumnjam da će Usik ili Joshua prihvatiti borbu sa mnom, a ne ići u borbu za ujedinjenje koja će vrijediti nekoliko stotina milijuna. To je realnost.”

Dodao je i ovo:

“Iduće godine istječe mi ugovor s Teamom Sauerland, puno je tu stvari koje ne znate, koje se zbivaju u pozadini. Biste li ulagali u boksača za kojega znate da vam odlazi? Možda je u tome problem, možda je tu više nekih poslovnih stvari. Ali ne bih ulazio u detalje.”

Dobar suparnik puno košta

Objasnio je i kako se biraju suparnici za njegove mečeve.

“Moraš platiti. Kao kad hoćeš dobar steak, odeš u dobar restoran i platiš. Ista je stvar u boksu, moraš platiti, a velika imena koštaju. Svatko gleda svoj interes, promotor gleda svoj interes, ja sam mu ulaganje i on od mene treba imati dobit. Jedan od problema je što sam riskantna borba za svakoga. Netko mora dobiti veliki novac da bi prihvatio takvu borbu. Može li se moj promotor naplatiti s takvim ulogom? To su igre koje donose prevagu”, objasnio je.

“Želim se boriti sa svima, osjećam se spreman za svakog. Žao mi je, znate kako živim, znate da sam sve dao za boks, da nitko ne živi ovako disciplinirano i ne trenira ovako jako. I znate kako je meni što sam od zadnje tri godine proveo dvije i pol u Americi u krvavim kampovima i ne dobivam borbe koje želim. Više od mojih hejtera sam ja frustriran. Stavio sam sve na jednu kartu i dao sam se cijeli za boks. Poanta je da dobijem velike mečeve, zaradim novac, dobijem slavu, to želimo svi mi boksači. Objasnio sam vam da tu ima prepreka, igri i politika koje to sprječavaju. Ali sve će se posložiti prije ili kasnije”, siguran je.

“Nemojte me maltretirati”

Potom je Hrgović rekao i ovo:

“Maltretirate me s protivnicima pa sam izvukao podatke koji su i vama dostupni. Deset po meni najvećih teškaša u povijesti, od Joea Lewisa do Vladimira Klička, uspoređivao sam 14. meč koji su boksali. Morate shvatiti da boksaču trebaju i ovakvi mečevi, treba se priviknuti na 12 rundi s amaterskog boksa. Svi trening-kampovi, sve je jako bitno.”

“Lewis imao je protivnika od 31 pobjede i 28 poraza. Jedini neporaženi teškaš Rocky Marciano imao je suparnika koji je imao sedam pobjeda i 10 poraza. Sonny Liston imao je protivnika od 38 pobjeda i 24 poraza. Muhamed Ali, 16:0. Mike Tyson, 13 pobjeda, šest poraza. Lennox Lewis se borio protiv čovjeka koji je imao 24 pobjede i 10 poraza. Vladimir Kličko, četiri pobjede, 13 poraza. Znači, to su najveći teškaši u povijesti po erama, to je podatak koji dosta govori. Imam tek 13 borbi, tek 29 godina. Ima vremena za sve, nemojte me više maltretirati.”

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar