12/01/2021

HB.hteam.org

Portal hrvata HB

MOSTAR Otkazali proslavu “Dana državnosti”, smeta im zastava hrvatskog naroda u “Kosači”

 

Srednja elektrotehnička škola Mostar, u kojoj se nastava izvodi na bošnjačkom jeziku, otkazala je obilježavanja “Dana državnosti BiH” koje se u četvrtak trebalo održati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i to zbog činjenice da je u Kosači izvješena zastava hrvatskog naroda u BiH.

Pored toga što voditeljima ove škole smeta zastava hrvatskog naroda u BiH, tu su zastavu maliciozno nazvali “zastavom paratvorevine Herceg Bosne”. K tomu, u svojoj objavi na društvenim mrežama (ne)namjerno su iz naziva Kosače “ispustili” navesti kako je riječ o “Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača” kako mu glasi puno ime, piše Dnevnik.ba.

 

“Otkazana je manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Domu ‘Herceg Stjepan Kosača’ zbog neispunjenja zahtjeva od strane organizatora (uklanjanje obilježja paratvorevina Herceg Bosna). Manifestacija “Jedna si jedina Bosna i Hercegovina” bit će održana u Narodnom pozorištu Mostar u skladu s epidemiološkim mjerama u istom terminu”, navedeno je u objavi ove srednje škole.

Riječ je o očevidnom primjeru odgajanje djece u duhu međunacionalnog razdora u kojem se ne priznaje nacionalni identitet onog drugog i koji jamči mračnu budućnost Bosni i Hercegovini.

A kako ova škola zloupotrebljava djecu u političke svrhe dovoljno govori njihova objava koju donosimo u nastavku.

 

 

hb.hteam.org