HB.hteam.org

Portal hrvata HB

(FOTO-VIDEO)Čović: Nitko nikome ne može nešto dati ili uzeti, Izetbegovićev stav nije vrijedan komentara

 

HDZ BiH održao je dvodnevnu sjednicu Predsjedništva na kojoj se razgovaralo o majorizaciji, konstitutivnosti i izmjenama Izbornog zakona. Sjednica je bila na Kupresu gdje je danas održana press-konferencija na kojoj je govorio lider ove stranke Dragan Čović.

Čović je rekao da je pitanje Izbornog zakona ključni proces koji će da usmjeri sve buduće odnose, posebno u FBiH. Rekao je da je neophodno privesti kraju izmjene Izbornog zakona kako bi se spriječila diskriminacija, nametanje političkih predstavnika i majorizacija.

Na jučerašnje izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome “kako HDZ BiH neće dobiti ništa” te kako bi se trebale smanjiti nadležnosti Doma naroda u Federaciji rekao je da nitko nikome ne može nešto dati ili uzeti, nego je to, ponovio je, regulirano Ustavom i pravilom tri konstitutivna naroda, tako da, kako je naglasio, njegov stav nije za komentar.

Čović je rekao i da se nada da će pregovori o izmjenama Izbornog zakona biti nastavljeni sljedećeg tjedna, te da će se “do kraja tjedna i zaokružiti”.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author