HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Čudo u Domu sportova: Ekipa ‘Krešimir Keta Bandić’ osvojio ‘Kutiju šibica’ na penale za prerano preminulog prijatelja

Sponzorisano

 

Očito je tako moralo biti. Krešimir Keta Bandić, momčad sastavljena od prijatelja pokojnog golmana Širokog Brijega, koji je u ožujku 2019. iznenada preminuo zbog srčanog zastoja u 24. godini, osvojila je 50. Kutiju šibica pobjedom nad Poliklinikom Milojević, favoriziranim sastavom s igračima Futsal Dinama, nakon četiri serije sedmeraca 4-3, nakon što je u 40 minuta bilo 0-0.

Splićanin Josip Božinović opet je povukao kad je najviše trebalo. Zabio je treći, pa i četvrti penal i zasluženo odnio nagradu za najboljeg igrača turnira, a golman Marko Čolak, koji je fantastično branio i u finalu i uzeo nagradu za najboljeg golmana turnira, obranio Kristijanu Grbeši i jubilarno izdanje popularnog malonogometnog turnira odnio u Hercegovinu.

 

-Ovo je za Ketu, za njegovu obitelj, za njegove prijatelje, za cijeli Mostar. Baš mi je drago zbog toga. Velika su zajednica i obitelj – rekao je Josip Božinović nakon finala za HTV.

On igra mali nogomet u Njemačkoj, osvojio je i tamošnje prvenstvo, a nekad je bio igrač velikog nogometa. Nastupao je za Solin, Šibenik i još neke niželigaše.

– Svi smo sretni, nismo očekivali da možemo do kraja. Ali kako je utakmica išla, vjerovali smo. Bili smo u podređenoj situaciji, nismo igrali baš kako znamo, bio je tu pritisak zbog trofeja, ali lutrija penala otišla je na našu stranu. Drago mi je zbog pokojnog Kete i zbog ove ekipe – dodao je Božinović.

Na prsima su nosili broj 12, broj koji je nosio Keta Bandić. Nitko im nije davao previše šanse, ali izbacivali su favorite i iznenadili sve- Krenuli su po titulu u čast pokojnog prijatelja i u tome i uspjeli.

Krešimir Bandić, Mostarac koji je branio za Široki Brijeg preminuo je u ožujku 2019. Gledao je utakmicu Dinama i Viktorije Plzen u Europskoj ligi.

– Zadnje riječi bile su mu: ‘Uh, kako Bad Blue Boysi navijaju’… Igrali smo i ranije turnire, čak je i on igrao s nama. Bio je pravi prijatelj, omiljen u društvu – rekao je kapetan Mile Pehar.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar