HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Utemeljena Zajednica udruga veterana Vojne policije HVO

Sponzorisano

 

Poštovani,

Utemeljena Zajednica udruga veterana Vojne policije HVO

 

 

Predstavnici udruga veterana Vojne policije Središnja Bosna, Posavina, Hercegbosanska županija, Hercegovina-Mostar, Stolac, Posušje, kao i predstavnici Udruge veterana antiterorističke postrojbe Vojne policije HVO, zajedno s istaknutim pojedincima, bivšim pripadnicima postrojbi Vojne policije HVO na izbornom Saboru u Mostaru utemeljili su Zajednicu udruga veterana Vojne policije HVO HB.

Zajednica je mjesto sjećanja i ponosa iz koje moramo crpiti snagu i boriti se za naša prava“

Definirane su smjernice i djelatnosti Zajednice koje za cilj imaju promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zaštitu prava bivših pripadnika postrojbi Vojne policije, dostojanstveno obilježavanje i sjećanje na žrtve stradanja, ranjene, poginule i nestale, ali i na pobjede, uspjehe i herojska djela pripadnika Vojne policije, te očuvanje tradicije i identiteta.

Na Saboru je odabrano Predsjedništvo Zajednice, Nadzorni odbor i Sud časti. Većinom glasova za predjednika Zajednice imenovan je Žarko Vrljić.

– Zajednica je način našeg okupljanja i našeg zajedništva. Iz nje moramo crpiti snagu, boriti se za naša prava i naše ideale. Nadam se dobroj suradnji sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, kao i svim institucijama koje se bave pitanjem prava branitelja i želim da ova Zajednica bude mjesto sjećanja i ponosa na naše vrijeme provedeno u postrojbama Vojne policije – kazao je Žarko Vrljić, predsjednik Zajednice.

Rad Sabora svojom su nazočnošću podržali i uveličali predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, dužnosinci svih razina vlasti, kao i Zajednica udruga veterana Vojne policije Hrvatske vojske iz Republike Hrvatske

 
Priopćenje i fotografije dostavljamo u privitku. 
 
Srdačan pozdrav!
Predsjednik UVVPDRHVO HMO
Miljenko Raič
Ostavite facebook komentar