HB.hteam.org

Portal hrvata HB

BRADARA: HDZ BiH jedini nudio rješenja na tragu Suda u Strasbourgu, a optužuju nas za sve živo

PREDSJEDATELJICA KLUBA HRVATA U DOMU NARODA PS BiH

Lidija Bradara, predsjedateljica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH i članica Predsjedništva HDZ-a BiH, kazala je da se HDZ godinama zalaže za izmjene Izbornog zakona, donošenje novog ustava BiH.

 

– Zalažemo se za jednakopravnu poziciju hrvatskog naroda s ostala dva naroda. Zaista smo očekivali da sada dođe do dogovora u Neumu, nažalost do toga nije došlo. Ostalo je još jako malo vremena za dogovor. Kada postoji želja postoji i način. Ako smo dobili i podršku međunarodne zajednice, pa oni koji su se zaklinjali da ako Venecijanska komisija podrži neki prijedlog, da će on biti prihvatljiv za SDA, na kraju od toga nije bilo ništa. Postoji neka nada da bi se mi trebali moći dogovoriti sami. Ja sam sigurna da se možemo sami dogovoriti, ali pojedini ne žele da se dogovore – kazala je Bradara.

Kaže da postoje sporazumi koji su potpisivani nekoliko puta.

– Mostarski sporazum je trebalo samo nadograđivati. Da se postigne određeni dogovor, na naše argumente i prijedloge, dostavljati druge prijedloge, ne možete stalno govoriti što god mi ponudimo da nije dobro, a ne nuditi nikakva rješenja. Optužuju nas za sve živo u BiH. To su određene političke mantre stalno u javnosti, stječete dojam oni nama kao nešto nude, a mi to kao nećemo. Optuživati HDZ, koji je jedini nudio rješenja koja su na tragu odluka međunarodnog suda u Strasbourgu, nas optuživati da nismo htjeli prihvatiti rješenja, u najmanju ruku se može nazvati nekorektnim – prokomentirala je Bradara izjave Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, prenosi Avaz.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author