HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Mamić: Bio sam jači od bilo kojeg kluba na području bivše Jugoslavije

“Ja sam tada bio već jači od bilo kojeg nogometnog kluba na prostoru bivše Jugoslavije.”

Zdravko Mamić je prvi gost nove emisije O Kanala Bez teških tema. Govorio je o životnim temama, a najviše dakako o nogometu.

Sponzorisano

 

Na pitanje o tome koja je njegova formula i kako je ostvario takav uspjeh, Mamić je rekao:

– Ne postoji osoba na svijetu koja u ranim godinama može sa sigurnošću reći da će neki nogometaš biti vrhunski igrač. Kada bi postojao takav čovjek, onda bi radio za sebe i bio bi multimilijarder. Međutim, nema dileme da sam ja imao jasan plan 2000. godine kada sam prvi u ovom dijelu Europe otvorio prvu akademiju za mlade igrače. Smatrao sam da svojim iskustvom mogu tim mladim talentima omogućiti i financije i organizaciju. Gledajući sve te silne utakmice po selima, gradovima, ja bih otkrivao igrače. Ništa mi nije bilo teško. 24 sata sam gledao sve to, pa sam onda uzimao neke najbolje talente i stipendirao ih. Ja sam 2000. godine imao 100 igrača, odnosno talenata, i niti u jednog nisam uložio manje od 200.000 KM. Međutim, bilo je tu i puno truda. Ja sam tada bio već jači od bilo kojeg nogometnog kluba na prostoru bivše Jugoslavije. Ja sam imao trenere za individualni i fizički rad, taktiku, tehniku, psihologe učitelje koji su djecu učili engleski jezik, što drugi klubovi nisu imali.

Mamić je u svom odgovoru usporedio tadašnju situaciju u Dinamu sa stanjem u kojem se danas nalazi Željezničar.

– Kako je 2000. godine Dinamo završio kao raspadnuti klub, bio je gori nego danas Željezničar. Od Željezničara je danas ostalo samo ime i tradicija. Da se ne naljute moji prijatelji iz Željezničara jer znam da imaju velikih problema. Ja sam svoj novac, čitavu agenciju i igrače doveo u Dinamo. Napravio sam u ovom periodu milijardu eura prihoda iz Europe kako kroz rezultat, tako i preko prodaje igrača, ali sve sa svojim suradnicima, rekao je Mamić.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar