HB.hteam.org

Portal hrvata HB

NOVA SVJETSKA TITULA

Kovina riznica trofeja je prepunjena, izjednačio se s Modrićem

Nogometaši Chelseaja prvi su put u svojoj povijesti osvojili klupsko Svjetsko prvenstvo. U finalu, u Abu Dhabiju, Chelsea je pobijedio brazilski Palmeiras 2-1 nakon produžetaka. Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić startao je za Chelsea te je igrao sve do 90. minute.

Sponzorisano

 

Kovačić je treći put postao svjetski klupski prvak, prvi put u dresu Chelseaja. Prethodno je dvaput svjetski klupski prvak postao u dresu Real Madrida. Kovačić se, pritom, po broju trofeja izjednačio s Lukom Modrićem, koji je u dresu Real Madrida triput bio svjetski prvak.

Obojica su po četiri puta osvajali Ligu prvaka, zajedno su triput bili europski prvaci u Real Madridu, Kovačić je jednom osvojio Ligu prvaka u dresu Chelseaja. Kad su u pitanju ostali europski trofeji, Kovačić je s Chelseajem osvojio UEFA-in Superkup (2021.) i Europsku ligu (2018./19.), a s Real Madridom UEFA-in Superkup 2016. i 2017. godine.

– Prvi svjetski naslov u klupskoj povijesti! Ponosan sam na moju momčad, napisao je Kovačić na Instagram profilu uz fotografiju s pobjedničkim peharom.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar