HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Velike promjene: HNL nakon 11 godina odlazi s Arena Sporta, HNTV se gasi, a Ivan Blažičko odlazi u mirovinu

Iz HT-a stižu najave kako će pokrenuti dva nova kanala na kojima će emitirati hrvatski nogomet

HNS je u ponedjeljak priopćio da je dogovorio novi četverogodišnji ugovor s Hrvatskim telekomom i SuperSportom za televizijska i medijska prava na Prvu HNL iduće četiri sezone vrijedan 44 milijuna eura.

 

Jedna utakmica po kolu bit će na Hrvatskoj televiziji, čime se HNL nakon gubitka prava prije 11 godina vraća na javnu dalekovidnicu, no, što je s većim dijelom programa koji je od te 2011. bio na Areni Sport?

“Za sve koji misle pitati, nemam pojma ostaje li HNL na Areni”, napisao je šef novinara i komentatora Arena Sporta Mario Glavan.

No, čini se kako to neće biti slučaj. Iz HT-a stižu najave kako će pokrenuti dva nova kanala na kojima će emitirati hrvatski nogomet (jer nije u pitanju samo Prva HNL, već i neke utakmice reprezentativnih selekcija, Druga HNL, futsal…).

Ti će kanali biti dostupni putem MAXtv-a, a još nije poznato hoće li biti dio postojećega sportskog paketa ili će za njih trebati plaćati posebnu naknadu. Ono što se između redova odluke o pokretanju novih kanala može pročitati jest pravo HT-a da ekskluzivno emitira utakmice jer se od prošle godine Arena Sport može gledati i na konkurentskim operaterima A1 i Iskonu.

I HTV će nedjeljom imati svoju emisiju o HNL-u, koja bi od ljeta trebala nositi naziv Elitna liga uz dodatak glavnog sponzora. Dosad je jednu utakmicu po kolu imala Hrvatska nogometna televizija koja će od ljeta tako ostati bez kompletnog programskog sadržaja.

– Sa sigurnošću mogu reći da se HNTV gasi 30. lipnja, a ja idem u mirovinu – rekao je za Večernji list Ivan Blažičko (60), glavni čovjek te televizije koju je HNS pokrenuo kako bi dao medijskog prostora nekim natjecanjima koju zainteresirani nisu imali gdje gledati.

Produkciju prijenosa HNL-a radila je tvrtka Croatel koja vodi brigu o reportažnim kolima, funkcioniranju VAR soba, proizvodnji sažetaka i sličnom. Godišnji troškovi penju se na oko tri milijuna eura, piše Germanijak, što znači da bi klubovima od devet milijuna eura trebalo ostati oko šest, uz dio od glavnog sponzora, ovisno o plasmanu na kraju prvenstva. To bi moglo biti oko sedam milijuna eura po sezoni.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author