HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Sud BiH proglasio bivšeg ministra Selmu Cikotića krivim za zloupotrebu položaja, osuđen na tri godine zatvora

Sponzorisano

Sud Bosne i Hercegovine danas je donio prvostupanjsku presudu kojom je bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Cikotić je proglašen krivim da je od 2009. do 2011. godine, u dogovoru s drugim osobama, s ciljem pribavljanja koristi iskoristio službeni položaj i pogodovao firmi Scout iz Zagreba. Smatra se da je tako proračun BiH oštećen za 9,7 milijuna maraka.

U optužnici se navodi da je Cikotić, protivno Sporazumu o konačnom raspolaganju svim pravima i obvezama nad pokretnom imovinom iz 2008. godine i odlukama Predsjedništva BiH, donio i potpisao dvije odluke o odobravanju isporuke, odnosno zamjene roba, te četiri rješenja o isporuci streljiva. Prema optužnici, on je zaključio četiri aneksa na osnovne ugovore o prodaji neperspektivnog naoružanja i proračuna potpisane 2003. i 2004. godine.

Na današnju presudu postoji mogućnost žalbe.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Ostavite facebook komentar

About The Author