HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Izraelske snage okružuju Khan Yunis, glavni grad na jugu Gaze

Sponzorisano

Izraelske snage su u srijedu okruživale glavni grad na jugu Gaze, boreći se protiv Hamasovih militanata kroz ulice i zgrade u nekim od najintenzivnijih borbi u dvomjesečnom ratu, prenosi AFP.

Težište sukoba se pomjerilo na jug opkoljene teritorije nakon žestokih borbi i bombardiranja koje su pretvorile veći dio sjevera u ruševine i prisilile skoro dva milijuna ljudi da napuste svoje domove.

Izraelski tenkovi, oklopni transporteri i buldožeri viđeni su u utorak u blizini grada Khan Yunis na jugu Gaze, prisiljavajući već raseljene civile da se spakiraju i ponovo pobjegnu, rekli su svjedoci za AFP.

– Naše snage sada okružuju područje Khan Yunis u južnom pojasu Gaze – rekao je kasno navečer načelnik izraelske vojske Herzi Halevi.

– Osigurali smo mnoga uporišta Hamasa u sjevernom pojasu Gaze, a sada djelujemo protiv njegovih uporišta na jugu – kazao je on.

Borbe u utorak bile su “najintenzivniji dan od početka kopnene operacije” krajem listopada, rekao je načelnik Južnog zapovjedništva vojske general-major Yaron Finkelman.

Izrael je objavio rat Hamasu nakon napada te terorističke organizacije 7. listopada u kojima je, prema izraelskim vlastima, ubijeno 1.200 ljudi, većinom civila, a uhvaćeno je oko 240 talaca.

Najnoviji podaci iz vladinog ureda za medije koji vodi Hamas kaže da je u Gazi ubijeno 16.248 ljudi.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

️Što vi mislite o ovoj temi?

️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.

Ostavite facebook komentar

About The Author