HB.hteam.org

Portal hrvata HB

SkyAlps planira otvaranje baze u Mostaru i uvođenje letova za Stutgart, Beč, Napulj, Palermo i Kataniju

hb.hteam.org

 

Talijanski prijevoznik SkyAlps ovog ljeta proširuje svoju prisutnost u regiji pokretanjem šest novih linija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Osim toga, ima planove za daljnji rast svojih operacija u regiji 2025., piše Biznisinfo.

 

Kompaniji su nedavno odobrene subvencije za pokretanje letova iz Mostara za Veronu, Rim, Munchen i Bari, koji će započeti krajem travnja i početkom svibnja.

– Mostar ima ogroman potencijal u usporedbi s drugim zračnim lukama. Nadam se da će kvalitet turista koje ćemo prevoziti ispuniti očekivanja svih. Ovo je, vjerujem, tek početak plodne višegodišnje suradnje – rekao je Aleks Spinato, generalni direktor SkyAlpsa za zrakoplovstvo i operacije.

Dalje širenje

SkyAlps iduće godine planira daljnje širenje u regiji otvaranjem baze u Mostaru i uvođenjem letova za Stutgart, Beč, Napulj, Palermo i Kataniju, rekao je generalni direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

BiznisInfo.ba podsjeća da Croatia Ailrines već leti za Zagreb, a da je potpisan ugovor s kompanijom Air Serbia koja uvodi letove za Beograd.

Inače, aviokompanija SkyAlps, koja se može pohvaliti flotom od šest turboelisnih zrakoplova Dash 8 sa 76 sjedišta, također planira proširiti svoju prisutnost na hrvatskom tržištu. Prijevoznik će s letovima između Verone i Brača započeti 8. lipnja ove godine, a sezonski tjedni let trajat će do 14. rujna.

SkyAlps također planira otvoriti letove između Verone i Zadra počevši od 15. lipnja, koji će letjeti jednom tjedno do 7. rujna. Oni će nadopuniti postojeće sezonske letove između Bolzana i Brača.

Niska potražnja

Prijevoznik će ovo ljeto održavati dvadeset redovitih letova tjedno u i iz regije, udvostručivši svoje operacije u odnosu na prošlu godinu. Također će održavati niz chartera.

SkyAlps je započeo s radom u lipnju 2021., u početku je pokrenuo letove kao virtualni zračni prevoznik dok nije dobio vlastiti certifikat zračnog prijevoznika u siječnju 2023.

Prijevoznik planira više nego udvostručiti svoju flotu Dash 8 na četrnaest zrakoplova tijekom sljedeće godine, što će mu omogućiti daljnji rast. Prošle godine avioprijevoznik je planirao ući na slovensko tržište s letovima iz Bolzana, Napulja i Pise za Maribor, no usluge su otkazane prije lansiranja zbog niske potražnje, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Ostavite facebook komentar

About The Author