HB.hteam.org

Portal hrvata HB

“NJEMAČKA JE OKUPIRALA BOSNU ALI RS NEĆE”: “Niko im više ne vjeruje, dostavljaju rakete kojima se gađa Rusija”

hb.hteam.org

 

“Njemačka je okupirala Bosnu i Hercegovinu svojom politikom, ali ne može da okupira nas u RS. Stav RS je uvijek bio jasan – da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima”, rekao je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik.

 

“Vidim da ministrica inostranih poslova Njemačke Annalena Baerbock dolazi u Bosnu i Hercegovinu da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Christiana Schmidta i pokaže da ovde nama ni ‘p’ od vladavine prava”, istakao je Dodik u objavi na platformi X.

Ponovio je da ne postoje planovi za secesiju.

“Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat djelovanja lažnog visokog predstavnika Schmidta, koji pokušava da uruši RS i kojeg podržava Baerbock”, istakao je Dodik, reagujući na izjavu Baerbock da se “Njemačka odlučno suprotstavlja svima onima koji svojim fantazijama o otcepljenju od Bosne i Hercegovine postavljaju prepreke na putu ka EU”.

Istakao je da se vidi da Njemačku potresa afera u vezi sa planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most.

“Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šljemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne vjeruje ni Baerbock ni u njemačke dobre namjere”, istakao je Dodik.

Istakao je da Baerbock kakve god da pošalje poruke za Bosnu i Hercegovinu, one su istrošene i bez smisla.

“Može i dalje da priča negativno o RS i Dodiku, ali to neće promijeniti činjenicu da je njena vlada na historijskom minimumu podrške u Njemačkoj, opet sve to zahvaljujući i njenoj lošoj politici”, naveo je Dodik.

Naglasio je da bi bilo dobro da Njemačka prestane s negiranjem srpskih prava u Bosni i Hercegovini i da otpočne dijalog, a ne “da nam presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Schmidta”.

“Ona je danas u Bosni i Hercegovini da se lažno predstavi kao neko ko pomaže, a u suštini želi da pribavi poene na već donesenu odluku da se BiH da pregovarački status bez datuma otpočinjanja istih. To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine su se usaglasili da to okvalifikuju kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo da povede lažnog Schmidta kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas zamlaćuje”, zaključio je Dodik.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Ostavite facebook komentar

About The Author