HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Rusi tvrde da su u Ukrajini ‘eliminirali’ 152 Hrvata

 

Rusi tvrde da se na stranu Ukrajinaca došlo boriti 335 Hrvata te da su 152 eliminirana. Rusko ministarstvo obrane objavilo je podatke za koje tvrdi da pokazuju broj stranih plaćenika koji su se došli boriti za Ukrajinu od početka rata.

“Od 24. veljače 2022. u Ukrajinu je stiglo 13.387 stranih plaćenika koji se bore za neonaciste. Do danas ih je eliminirano 5962”, objavilo je ministarstvo.

Prema tablici koju je objavilo rusko ministarstvo, najviše plaćenika došlo je iz Poljske (2960). Eliminirano ih je 1497. Što se tiče Europe, slijede Velika Britanija, Rumunjska i Hrvatska. Rusi tvrde da se na stranu Ukrajinaca došlo boriti 335 Hrvata te da su 152 eliminirana.

iz Srbije je stigla tek jedna osoba, tvrde Rusi, iz Slovenija njih petero, a iz Mađarske osam. Među njima nitko nije eliminiran. Iz BiH je stiglo 207 državljana od kojih je 90 ubijeno, piše index.hr.

Rusko ministarstvo navodi da se u Ukrajinu došlo boriti 1113 Amerikanaca, od kojih je 491 eliminiran. Od zemalja iz kojih je navodno stiglo najviše plaćenika slijede Gruzija (1042, od kojih je 561 eliminiran) te Kanada (1005, od kojih su 422 eliminirana).

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

️Što vi mislite o ovoj temi?

️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.

Ostavite facebook komentar

About The Author