HB.hteam.org

Portal hrvata HB

PREDSJEDNIK III REPUBLIKE/ZORAN MILANOVIĆ: Neću poštovati odluku Ustavnog suda, ne mogu mi ništa…

hb.hteam.org

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović s boravka u Rijeci poručio je kako neće poštovati odluku Ustavnog suda i Državnog izbornog povjerenstva, odnosno, upozorenje, prema kojem on kao predsjednik ne može biti na kandidatskoj listi SDP-a na izborima, izuzev ukoliko ne podnese ostavku na predsjedničku dužnost.

 

Naime, i iz Državnog izbornog povjerenstva stiglo je u srijedu priopćenje kojim pozivaju predsjednika Zorana Milanovića da poštuje uputu Ustavnog suda te se suzdrži od izravnog sudjelovanja u političkoj izbornoj promidžbi.

“Priča s Ustavnim sudom je danas gotova. Bio sam grub. Bilo je dosta srdžbe koja je provalila iz mene. Ali znam… Prema potrebi bit ću grub i dalje. Sve sam rekao, sve je jasno.

“Prezirem ta upozorenja. Ne mogu mi ništa. Krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokraciju. Neću poštivati odluku i radit ću ono što mi nalaže savijest. Kitarović je kao Mila Gera išla okolo po skupovima kad je već bila predsjednica. I jel to u redu? Je. Ustav ne priječi. Ne može biti obrazloženje da je to duh ustava. Svetinja za sve nas u liberalnoj demokraciji je – ono što nije zabranjeno je dopušteno. Ja sam građanin”, rekao je Milanović.

Nakon njegove najave kandidature na listi SDP-a u susjednoj Hrvatskoj na sceni je jedna od naprizemnijih, najoštrijih i najgadljivijih načina retrorike u političkom diskursu te je oštra kampanja na “život ili smrt” počela i već prije službenog proglašenja kampanje.

No, kako će sve završiti po jednog predsjednika države koji otvoreno vrijeđa, ponižava i ne poštuje najviše ustavno tijelo svoje države – ostaje za vidjeti.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author