HB.hteam.org

Portal hrvata HB

LJUBO ĆESIĆ ROJS: “Uzet ću sva tri glasa u dijaspori, a ako ova žgadija lopova u HDZ-u pobijedi, ja ću se objesiti”

hb.hteam.org

 

VOLI HDZ, PODRŽAVA MILANOVIĆA

Ljubo Ćesić Rojs odlučio je kandidirati se na parlamentarnim izborima na vlastitoj listi kojom nastoji ići protiv HDZ-a u 11. izbornoj jedinici. Ondje glasuje dijaspora, a umirovljeni general smatra da će osvojiti sva tri mandata koliko u Saboru imaju predstavnici dijaspore.

 

“Uzet ću sva tri glasa u dijaspori, a ako ova žgadija lopova u HDZ-u pobijedi, ja ću se objesiti”, poručio je Rojs za Jutarnji i dodao da su ga na to natjerali oni koji u proteklih osam godina nisu htjeli riješiti problem HVO-a.

“Odlučio sam ići na izbore jer me izdao ‘briselski plenkošenko’. Osam godina ga molim za prijem oko inženjerije da riješimo taj problem HVO-a, a prije 10 dana me primio Tomo Medved i dvojica iz Ministarstva branitelja. Rekao sam im ako za tjedan dana to ne riješe, ja idem samostalno na izbore. Tehnička Vlada sada ne može riješiti ništa, a plenkošenko se nije htio javiti. Sad ga idem potući”, poručuje Rojs.

Voli HDZ, podržava Milanovića

Podržava Zorana Milanovića u svemu što radi za Hrvate u BiH. Štoviše, uvjeren je da bi on taj problem riješio prije HDZ-a. No, poručuje da će njegovu podršku imati samo oni koji će jamčiti da će ispuniti sve što bude tražio. Podržava ga i zato što je odlikovao postrojbe HVO-a, što se nije usudila niti Kolinda Grabar Kitarović.

“Milanoviću skidam kapu jer je odlikovao 90 posto postrojbi HVO-a. I to su bile njegove ovlasti i vjerujem da će više za nas napraviti lijevo-desna vlada i Milanović, jer je Plenković dokazao da ga nije briga za HVO ni Hrvate i BiH”, rekao je Rojs.

Ponovio je da je uvjereni HDZ-ovac i da voli tu stranku, ali naglašava da ne želi puzati pred “briselskim HDZ-om, von der Leyen i bjelosvjetskim hohštaplerima”. “Ostajem na državotvornoj i suverenističkoj politici Franje Tuđmana i Gojka Šuška, pa kome pravo, kome krivo”, dodao je.

Tvrdi da nije pričao o kaliranju ni s kim na desnici. Nije razgovarao ni s Milanovićem, ali da je jako dobar s njim, kao i s predsjednikom Domovinskog pokreta, Ivanom Penavom. “Ja sam dobar sa svima. Dobar sam i s velikim dijelom časnih i poštenih ljudi u HDZ-u. Ja sam član od 1989. i spreman sam se obračunati sa svim lopovima i kriminalcima koji rastjeruju naše mlade iz domovine, a znamo tko je kriv zbog toga. Ovaj HDZ nije napravio ništa za Hrvate u BiH, a iza mene su djela. Povući ću svoj potpis za dvije najveće udruge HVO-a koji od 1997. uživaju mirovinu zbog mene i preko 200.000 eura će morati vratiti u proračun. Pa će vidjeti tko je ratni profiter i tko je opljačkao Hrvatsku, a tko je od 1990. do 2000. pomagao”, zaprijetio je umirovljeni general.

O koalicijama nakon izbora

Poručio je Andreju Plenkoviću i Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH, da će, ako spomenu njegovo ime, početi vaditi iz torbe sve istine. “Kako Milorad Pupovac s tri glasa rješava sve probleme ne samo poštenih i časnih Srba koji su branili Hrvatsku, nego i četnika. Tako ću i ja. Svatko onaj tko mi to brzo riješi, imat će moja tri glasa. Ovi moji neće riješiti ništa, jer su to pokazali zadnjih osam godina. Izdali su nas. Mene zanima sudbina našeg naroda u BiH, a u Hrvatsku neću ići na izbore”, rekao je Rojs.

Dodao je da će pregovarati nakon izbora i da će se zalagati da Hrvati u Srbiji imaju ista prava kao i Srbi u Hrvatskoj. Poručio je da jedino neće koalirati sa SDSS-om, Možemo! i Radničkom frontom, a nije isključio koaliciju s HDZ-om, ali pod čvrstim jamstvima, jer su ga već prevarili, kad je Željko Glasnović spašavao Plenkovića kod izglasavanja nepovjerenja Zdravku Mariću.

“Nazvao me tada Plenković da pomognem i jesam. Stavili smo na papir da se riješe sva prava HVO-a, a plenkošenko je Glasnovića izdao. Ja sam mislio da je čovjek pošten i da će ispuniti obećano, a on nas je izdao. Nema šanse da se poklanjam anemičnom i dezerterima u HDZ-u. Imat ću svoj Klub u Saboru da mogu odlučivati”, zaključio je Rojs.

Izvor: dnevno.ba

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author