HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Dodik: Skrenuo sam pozornost Eichhorst da američki veleposlanik Murphy upravlja bošnjačkom političkom strukturom

hb.hteam.org

 

Skrenuo sam pozornost Angelini Eichhorst, direktorici za zapadni Balkan pri Europskoj službi za vanjske poslove, da američki veleposlanik u BiH Michael Murphy upravlja bošnjačkom političkom strukturom, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji u Grčkoj sudjeluje na 9. Delfi ekonomskom forumu.

– Murphy je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on to zna. Nadamo se da onaj koji dođe neće biti ni sličan Murphy – istaknuo je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je Eichhorst priopćio i da je ugrožen status pregovarača BiH zbog djelovanja Christiana Schmidta.

– Ako se ne riješi to pitanje ulazimo u period eskalacije. Dodatno stvar komplicira i rezolucija o Srebrenici, koja je otišla u New York bez suglasnosti Predsjedništva BiH. Oni žele da od Srebrenice naprave mit. U približno ujednačenom broju žrtava samo jedna strana ima pravo da oplakuje svoje žrtve – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da su tu priču pokrenuli Bošnjaci, unilateralno, a veleposlanik pri UN je to uradio ilegalno i to je zabrinjavajuće.

– Mi ne možemo pristati na tu priču i smatramo da u BiH mnoge stvari neće biti iste – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da, ako ne budu ukinuta Schmidtova nametanja, Republika Srpska će ući u donošenje izbornog zakona.

– Organizirat ćemo i niz manifestacija kako bismo rekli da život u BiH s Bošnjacima apsolutno nema nikakvog smisla. Tamo su tenzije koje troše vrijeme i njima i nama – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da se u Grčkoj okupio veliki broj ljudi, predsjednika država, premijera.

– Sinoć sam prisustvovao i panelu koji je imao temu perspektive Balkana, vezane za europske integracije – dodao je Dodik.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author