HB.hteam.org

Portal hrvata HB

OPORBA LJUTA/SDA bijesna na predstavnike Bošnjaka u vlasti, usvajanje izbornog zakona nazvali “kapitulacijom”

hb.hteam.org

 

Stranka demokratske akcije (SDA) tvrdi da su posljednjim odlaskom na sastanak u Istočno Sarajevo i pristankom na zahtjeve koji se odnose na izmjene Izbornog zakona BiH, stranke “Trojke” ponovo kapitulirale pred koalicionim partnerima.

– Ujedno su pružile ruku spasa Miloradu Dodiku koji je ovih dana ušao u najdirektnije antidejtonske i protuzakonite radnje intenzivirajući prijetnje secesijom i negirajući genocid u Srebrenici – naveli su iz SDA.

Podsjećaju da je odlukom visokog predstavnika od 26. ožujka 2024. godine predviđeno da Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH stupa na snagu na privremenoj osnovi, sve dok ga Parlamentarna skupština BiH ne usvoji u istom obliku ili dok ga ne usvoji uz izmjene i dopune.

– Pristanak stranaka ‘Trojke‘ da zaobiđu ovu odluku i da krenu u usvajanje izbornog zakona bez prethodnog usvajanja izmjena koje je donio visoki predstavnik, zapravo je podrška Miloradu Dodiku u napadima na OHR i rušenju Dejtonskog mirovnog sporazuma – poručuju iz SDA.

Kako navode, “takav odnos Trojke već ranije je najavio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić tvrdnjom da ne postoji ‘sredstvo prinude za provedbu zakona na prostoru entiteta RS‘”.

– Licemjerna je Nikšićeva izjava da se on, kao federalni premijer ‘protivi nametanju odluka‘, iako je postao premijer upravo nametanjem odluka visokog predstavnika i suspenzijom Ustava FBiH na štetu bošnjačkog naroda. Netočne su i tvrdnje da se usvajanjem Izbornog zakona BiH deblokira europski put, s obzirom da to uopće nije uvjet za početak pregovora s Europskom unijom niti za usvajanje pregovaračkog okvira, već se isključivo radi o namjeri ‘Trojke‘ da ispunjavajući želje Milorada Dodika i Dragana Čovića sačuvaju vlastite pozicije – navodi se u priopćenju SDA.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author