HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Blinkena pitali smije li Ukrajina američim oružjem napadati Rusiju: “To neka ona odluči”

hb.hteam.org

 

Američki šef diplomacije Antony Blinken, koji je jučer iznenada posjetio Kijev, na press-konferenciji u glavnom gradu Ukrajine najavio je da će SAD osigurati Ukrajini dodatnih 2 milijarde dolara u vojnom financiranju.

Rekao je da bi dodatna pomoć mogla “danas” osigurati oružje: “Žurimo sa streljivom, oklopnim vozilima, projektilima i protuzračnom obranom kako bismo ih dopremili do prvih linija”, rekao je Blinken.

Američki šef diplomacije rekao je da je SAD “intenzivno fokusiran” na slanje protuzračnih raketa Patriot i drugih protuzračnih obrambenih sustava, koje ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uporno traži od saveznika.

Rekao je da američka potpora dolazi u kritičnom trenutku za Ukrajinu, koja se suočava sa žestokom ruskom ofenzivom na sjeveru, u Harkivskoj oblasti.

Na pitanje bi li podržao korištenje američkog oružja za napade na mjesta unutar Rusije, rekao je: “Mi to ne potičemo, ali Ukrajina mora sama donijeti tu odluku.”

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author