HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Komisija za izbor i imenovanje predložila Dragana Miokovića i Jelku Miličević za nove dužnosti

hb.hteam.org

Sponzorisano

 

Komisija za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Federalnog parlamenta danas je izglasala i predložila Zastupničkom domu da na sjednici 28. svibnja potvrdi imenovanje novog predsjedatelja doma Dragana Miokovića, a razriješi dužnosti dosadašnju predsjedateljicu Mirjanu Marinković-Lepić.

Za ovu odluku glasalo je osam članova Komisije, dok su Mioković i Eldar Čomor bili suzdržani.

Ako Zastupnički dom odobri imenovanje Miokovića, izjavio je Feni da će se kao novi predsjedatelj zalagati da se u Zastupničkom domu poštuje Ustav i Poslovnik o radu doma.

– Također, u kontaktu s Vladom FBiH inzistirat ću da što više važnih zakona, koji su već najavljeni, dođe na usvajanje u Zastupnički dom. Prije svega, to se odnosi na set fiskalnih zakona, te izmjene i dopune Kaznenog zakona FBiH i zakon o zaštiti od nasilja. To što prije mora doći na zastupničke klupe – poručio je Mioković nakon sjednice Komisije.

Osim njegovog imenovanja na današnjoj sjednici Komisija je potvrdila prijedlog da Jelka Miličević bude izabrana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, što također mora izglasati Predstavnički dom.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva financija donijela zaključak kojim se utvrđuje prijedlog za imenovanje Jelke Milićević za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH. Miličević se imenuje na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je bio imenovan Odlukom Parlamenta FBiH.

U prošlom mandatu Miličević je obavljala dužnost federalne ministrice financija i dopremijera Federacije BiH.

Komisija je izglasala i to da će za glavnog federalnog revizora i njegovog zamjenika biti raspisan natječaj, a u okviru razmatranja prve točke dnevnog reda današnje sjednice Marin Vukoja je predložen za suca Ustavnog suda BiH.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author