HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Nismo čuli tko je bio agresor i tko je pobio sve te ljude!

Sponzorisano

Srbin Milorad Pupovac sa izaslanstvom udruge Srpskog narodnog vijeća ponovno je došao u Vukovar (utorak, 17. 11. 2020.) s vijencem na kojim su jedino i isključivo srbijanska obilježja, i u počast žrtvama ovoga grada bacio vijenac u Dunav!

Zašto u Dunav, mogao ga je baciti i na cestu?

Rekao je uz ostalo da je došao ovdje „neovisno o tome kada, koji dan i na kojim mjestima će polagati vijence“, jer oni „žrtve niti dijele niti razdvajaju“.

Pa, ako ne dijele niti razdvajaju, kako to da nije došao i s hrvatskom zastavom i vijencem na kojem su i hrvatska obilježja?

S Pupovcem je bio i potpredsjednik Hrvatske Vlade Boris Milošević.

– Moja poruka je da je važno nastaviti politiku mira koju smo započeli u ovoj Vladi i atmosferu pomirenja i dijaloga kako bi sve žrtve bile prihvaćene kao zajedničke“- poručio je Milošević.

Kao prvo, politiku mira osmislio je i provodio još prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman, ali većina Srba za to nisu željeli ni čuti. Da su prihvatili ruku mira koju im je nudio ne bi došlo ni do vojnog oslobađanja Knina, a ni drugih hrvatskih krajeva. Tuđman je pod svaku cijenu želio okončati velikosrpsku agresiju i nije Vukovar oslobodio vojskom i oružjem, štedeći pri tome i veliki broj srpskih života.

Milošević ističe da se oni bore da „sve žrtve budu zajedničke“.

To nije ništa drugo nego izjednačavanje žrtve i agresora.

Možete li zamisliti da danas, nakon toliko godina od II. svjetskog rata, Židovi kažu da prihvaćaju sve žrtve kao zajedničke?

Ili, da dođe neki pupovac u Izrael i baci vijenac s fašističkim obilježjima u neku njihovu rijeku i da na taj način traži i moli pomirbu?

Ne, to si nitko ne može ni zamisliti.

U Vukovaru je boravio i izaslanik predsjednika Srbije Veran Matić, koji je kleknuo pred spomen obilježjem na Ovčari. Je li i to znak da u ime Aleksandra Vučića traži pomirenje, da i on misli da su sve žrtve – iste?

Predstavnik Republike Srbije prije svega mora doći u Vukovar i na Ovčari kazati – Ispričavamo se Hrvatskoj za velikosrpsku agresiju i spremni smo platiti ratnu odštetu!

Zbog čega je od raznih vučića to tako teško čuti?

Ako je Matić i kleknuo na Ovčari, a jeste, ipak nije rekao tko je kriv za smrt ljudi kojima se (tobože) klanja!

Vukovar, Škabrnju, ali i cijelu Hrvatsku su 1991. napadali iz Srbije i Crne Gore, što nije ništa drugo nego agresija.

Stoga bi bolje bilo da razni pupovci svoje vijence bacaju u tim državama, poglavito za one koji su bili (a nikad osuđeni) naredbodavci ratnih zločina.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author