HB.hteam.org

Portal hrvata HB

“Samovolja HDZ-ovog Stožera postaje ozbiljna nacionalna ugroza”

Sponzorisano

Građansko-liberalni savez Glas poručio je u nedjelju da Nacionalni stožer civilne zaštite, kojeg je nazvao HDZ-ovim paratjelom, postaje ozbiljna nacionalna ugroza jer i dalje dozvoljavaju vjerska okupljanja iako se dnevno potvrđuje nekoliko tisuća novih slučajeva zaraze.

Glas navodi da je Nacionalni stožer u Varaždinskoj županiji na prijedlog županijskog stožera zatvorio sve ugostiteljske objekte, sportske dvorane i zabranio sva javna okupljanja na zatvorenom, ali da je ponovno napravio iznimku, ovaj put za vjerska okupljanja, nakon što su prošli tjedan iznimno dozvolili okupljanje nekoliko tisuća ljudi u Vukovaru.

“Takvo političko licemjerje Stožera i Vlade nije novost jer Crkvi i skupinama koje HDZ-u tradicionalno nose glasove svojim odlukama podilaze od samog početka epidemije”, drže u Glasu.

Smatraju da su takve odluke nepravedne i nezakonite jer stavljaju građane u nejednaki položaj, što ne bi smjelo biti dozvoljeno ni u izvanrednim epidemiološkim uvjetima, a uz to postaju sve veća opasnost i za njihovo zdravlje.

U Glasu zaključuju da su Stožer i Vlada stalnim iznimkama za posebno odabrane potpuno srozali povjerenje građana u zdravstvenu i epidemiološku opravdanost odluka koje se donose.

Upozoravaju pritom da su iznimke i izravno epidemiološki opasne, na što Stožer i Vladu konstantno upozoravaju liječnici i medicinsko osoblje te ugledni znanstvenici i epidemilozi.

“U situaciji u kojoj imamo nekoliko tisuća novozaraženih dnevno, bolnički kapaciteti se pune, a zdravstveni sustav je pred kolapsom, takva samovolja HDZ-ovog paratijela više nije samo licemjerno politikantstvo, na kakvo smo od HDZ-a navikli, nego postaje i ozbiljna nacionalna ugroza”, poručili su iz Glasa.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author