HB.hteam.org

Portal hrvata HB

HRS predstavio kandidate za izbore u Mostaru

Sponzorisano

Hrvatska republikanska stranka (HRS) predstavila je u utorak u Mostaru svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore koji će se u gradu na Neretvi održati 20. prosinca.

Predsjednik te stranke Slave Raguž kazao je kako se, na valu entuzijazma i rezultata koje su ostvarili na izborima u drugim općinama, nadaju dobrom rezultatu u Mostaru, piše Fena.

  • Mi nećemo obećati da ćemo Mostar očistiti za 100 dana. Ne obećajemo da će poteći med i mlijeko u slučaju da nas ljudi izaberu. Naš program je utemeljen na realno izvedivim stavkama, idejama i programskim načelima – poručio je Raguž.

Najavio je da će se izboriti i za to da se ne traži “veza” pri upošljavanju nego nastojati stvoriti jednako društvo za svakog čovjeka, a temeljna vrijednost će biti struka, znanje i umijeće.

Nositelj Liste HRS-a za Gradsko vijeće Grada Mostara Slaven Bevanda izjavio je kako je osnovna značajka HRS transparentnost ovoga grada.

  • Da to ne bi bila prazna floskula o kojoj netko govori mi ćemo već danas na našoj web stranici objaviti aplikaciju naziva transparentno (…) Njegova osnovna značajka, odnosno programa je da se na prvoj sjednici Gradskog vijeća ponudi prijedlog odluke kojom će Mostar biti transparentan grad – istaknuo je Bevanda.

Po njegovim riječima, cilj toga je da svi građani kroz odgovarajuću aplikaciju, koja će biti sastavni dio te odluke, mogu imati uvida u trošenje svih proračunskih sredstava.

Istaknuo je kako za cilj imaju uvesti i odgovarajuće registre koji će biti javno objavljeni, počev od registra gradske imovine, građevinskih dozvola, izadnih odobrenja za rad svim obrtnicima itd.

  • Kroz ovaj projekt želi se vratiti povjerenje građana u gradske institucije, a koje je narušeno i vratiti povjerenje investitora s kojima ćemo potaknuti donošenje novih prostornih i regulacijskih planova na koje moramo odgovoriti, pogotovo imajući u vidu gradnju autoceste, gradske obilaznice – kazao je Bevanda.

Istaknuo je kako Mostar zbog nepostojanja Gradskog vijeća kasni dobrih 10 godina te da će morati svi zajedno raditi da bi stvorili sve te preduvjete o kojima govore.

Na današnjoj konferenciji predstavio se i nositelj liste HRS-a za Jugozapad Silvio Bubalo, nositeljica liste HRS-a za Zapad Vesna Šunjić, nositelj liste HRS-a za Jug Mario Marijanović.

Inače, konferenciju na kojoj su predstavljeni kandidati održala se ispred ruševne zgrade Sveučilišne knjižnice u Mostaru zbog toga jer se tu vidi, kako kažu, prava kulisa grada Mostara.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author