HB.hteam.org

Portal hrvata HB

SIP BIH/Glasači iz inozemstva mogu glasačke listiće za izbore u Mostaru slati u DKP BiH, u ovim državama

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj žurnoj sjednici usvojilo Odluku o utvrđivanju liste zemalja u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasuju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će se održati 20. prosinca 2020. godine mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Navedenom Odlukom su obuhvaćene sljedeće države: Australija, Kanada, Danska, Španjolska, Malezija, Mađarska, Češka, Finska, Francuska, Grčka, Italija, Poljska, Slovenije, Rusija i SAD

Biračima koji iz navedenih država glasuju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara sada je omogućeno da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inozemstvu koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.12.2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: „Glasački paket- ne otvaraj“ .

Središnje izborno povjerenstvo BiH će Ministarstvu vanjskih poslova BiH dostaviti instruktivno pismo o postupanju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inozemstvu u vezi s prijemom i slanjem ovih paketa.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author