HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Tko je mučio i ubio hrvatskog učitelja u Bugojno?

Bugojanci i dalje traže odgovore, na pitanje tko je brutalno mučio i opljačkao Stjepana Kolaka (86) učitelja u mirovini. Počinitelji ovog monstruoznog čina su još na slobodi što dovodi do velikog uznemirenja javnosti.

Naime, nemoćni starac 18. listopada ove godine brutalno je napadnut u svojoj kući u ulici Hadžialića Ograda, te je stravično mučen i maltretiran da bi počiniteljima otkrio gdje krije novac i dragocjenosti.

Kako je otkrio izvor blizak istrazi za Avaz, policija sumnja da su dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo tukli.

Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Prema navodima Avazovog izvora, starac je preživio horor, a napadači su ga gušili stavljajući mu najlonsku kesu na glavu. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu.

Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati tko su napadači.

Prebačen je u travničku bolnicu, a potom i u KCUS gdje je od posljedica mučenja i preminuo.

Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada nitko nije uhićen.

Kako se neslužbeno saznaje iz kuće su izuzeti i određeni tragovi među kojima je i DNK materijal, ali to za sada nije dovelo do osumnjičenih. Inače, tijekom svoje prosvjetne karijere Stjepan je izveo mnoge generacije koje je naučio da pišu i čitaju, od njega su se putem društvenih mreža opraštali njegovi đaci, a jedan od njih je napisao da je „opismenio pola Bugojna“ i da nije zaslužio ovako strašnu smrt.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author