HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Nakon godinu dana Krišto se sjetila spomenuti da Mlinarević nema diplomu

Sponzorisano

Na dnevnom redu 14. sjednice Zastupničkog doma PS BiH našla su se i Godišnja revizorska izvješća o glavnim nalazima i preporukama za 2019. godinu.

Govoreći o ovim izvještajima Predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto posebno se osvrnula na reviziju Predsjedništva BiH te naglasila kako je provedenom revizijom utvrđeno da u postupku imenovanja veleposlanika Predsjedništvo u potpunosti ne primjenjuje Odluku o postupku imenovanja veleposlanika i drugih međunarodnih predstavnika BiH.

Revizorskim izvješćem je zapravo ustanovljeno da Predsjedništvo BiH nije provjeravalo uvjete koje osoba mora ispunjavati kako bi mogla biti imenovana za veleposlanika te samoj reviziji nisu prezentirani dokazi da je Predsjedništvo za buduće veleposlanike tražilo dokaze o ispunjavanju uvjeta vezanih uz državljanstva, stručne spreme, znanja jezika i potvrde o nevođenju kaznenog postupka.

– S obzirom da smo svi bili svjedoci da se na mjesto veleposlanice imenuje osoba koja nema adekvatnu stručnu spremu, a koja je i sama jednom prilikom izjavila da će visoku stručnu spremu steći dok obavlja funkciju veleposlanice i ne čudi činjenica da se revizorima od strane Predsjedništva BiH nisu mogli predočiti dokazi traženi za uvjete iz članka 3. Odluke o postupku imenovanja veleposlanika i drugih međunarodnih predstavnika BiH – istaknula je Krišto.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author