HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Krešić: Komšić i Džaferović su zajapureni bošnjački nacionalisti, a BiH nije država

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić komentirao je za Bild.ba činjenicu da su se Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili sastati s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Po njegovim riječima “dovoljno je bilo čitati sinoć komentare na portalima koje popunjavaju partijski botovi i čuvari tekovina revolucije te je bilo posve očekivano kako će dva bošnjačka člana Predsjedništva otkazati susret s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovim.”

Krešić kaže kako su Komšić i Džaferović trebali braniti svoje ideje umjesto da se vode “zajapurenim nacionalizmom”.

– Zapravo, radi se o prvorazrednom skandalu koji uopće nema nikakvog racionalnog objašnjenja osim tek zajapurenog nacionalizma koji se uporno pokušava objasniti patriotizmom. A patriotizam podrazumijeva, ako već poštujete državu u kojoj obnašate dužnosti, ne da se povučete s ‘bojnoga polja’ kako dvojac Džaferović i Komšić vide današnju BiH, nego da se suprotstavite nekome tko, kako tvrde, ne poštuje državu BiH. I sve što mislite kažete mu u lice, a onda javnosti prenesete i što ste mu rekli – stava je Krešić.

Odbijanje sastanka Krešić ocjenjuje kao “primitivnu poruku” bošnjačkih članova Predsjedništva.

Mikulić: Antisuverenistički dvojac Komšić i Džaferović ne može braniti BiH

– Ovako, dojam je da je glavni ‘Baja’ u Sarajevu bio Lavrov i Dodik koji su preuzeli potpuno državne institucije. A nakon svega toga ministrica vanjskih poslova Bisera Turković koja dolazi iz iste opcije kao dvojac Komšić – Džaferović ipak razgovara s Lavrovim. Primitivna i naivna poruka ovoga diplomatskog skandala trebala je zvučati da su Komšić i Džaferović igrači Zapada, a Dodik i Čović igrači Istoka, budući da su se večer ranije susreli s njim – rekao je.

BiH, zaključuje Bildov sugovornik, zbog ovakvih političara i nije država.

– Nažalost, još jedna potvrda da BiH i nije država upravo zbog toga što je predstavljaju ovakvi političari – zaključio je Krešić.

 

hbhteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author