HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Komunistička Kina nudi suradnju Bidenu i kritizira Trumpa

epa04815402 US Vice President Joe Biden delivers remarks during the opening session of the 2015 US - China Strategic and Economic Dialogue (S and ED), at the State Department in Washington DC, USA, 23 June 2015. The annual event is a bilateral forum where China and the US discuss a broad range of issues, especially in the area of trade and the global economy. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Sponzorisano

Ministar vanjskih poslova komunističke Kine Wang Yi rekao je da je Kina vidjela “prostor za suradnju” s Bidenom po pitanju tri od četiri problema koje je budući predsjednik prepoznao kao prioritete: pandemija covid-19, ekonomski oporavak i klimatske promjene. Četvrti prioritet koji je Biden naveo bila je rasna ravnopravnost.

“Važno je da se američka politika prema Kini vrati objektivnosti i razumu što je prije moguće”, rekao je Wang u virtualnom obraćanju Azijskom društvu sa sjedištem u New Yorku.

Wang je rekao da je Kina vidjela “prostor za suradnju” s Bidenom po pitanju tri od četiri problema koje je budući predsjednik prepoznao kao prioritete: covid-19, ekonomski oporavak i klimatske promjene. Četvrti prioritet koji je Biden naveo bila je rasna ravnopravnost.

Po pitanju pandemije, Wang je rekao da Peking i Washington mogu surađivati u proizvodnji cjepiva i pomaganju drugim zemljama.

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author