HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Čovječuljak s fotografije i na Badnjak iznosi odvratne laži

Sponzorisano

Čovječuljak s fotografije iz ovog članka, odnosno Valentin Inzko, otkrio je što misli o svom odlasku iz Bosne i Hercegovine i iznio mnogo laži.

Inače, kažemo čovječuljak s fotografije jer je Inzko u ljudskom smislu – čovječuljak. On nije čovjek, da je čovjek, ne bi dopuštao višegodišnji teror nad Hrvatima.

Taj teror se vrši na razne načine, a Inzko šuti. Nikada nije “opalio” po prstima bilo koga iz SDA. Sve njegove kritike upućene su – Hrvatima i Srbima.

Takvo nešto, slagali se mi ili ne, ne radite ako ste čovjek. Nećemo reći ni da ste ne čovjek, ali ćemo reći da ste čovječuljak. I stojimo iza toga. Pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću.

Ali, što vrijedi kaznena odgovornost kada živimo u državi gdje ti kadija i sudi i tuži. Tako je i Inzko prihvatio sve ono što obilježava taj sustav. Poklonio se naprosto politici Stranke demokratske akcije i postao njihov glasnogovornik. Za potrebe obrane lika i djela Bakira Izetbegovića iz naftalina je čupao hrvatske nestašluke. Dok je o onim bošnjačkim šutio. Sve to za cca 30 tisuća eura mjesečno.

Uglavnom, danas je iznenada u Predsjedništvo BiH došla veleposlanica Njemačke u našoj zemlji. Da, našoj zemlji, a ne državi. Ovo nije naša država jer nije uopće država. Inzko je dokaz za to!

Gospođa Margret Uebber sastala se danas s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Na sastanku su, prema navodima, razgovarali i o potencijalnom nasljedniku Valentina Inzka.

Potvrdu o temama razgovora za sada mediji nisu dobili ni iz Ureda Komšića, niti Šefika Džaferovića, a komentar nije imala ni veleposlanica.

Zato je Komšić pustio spin o čemu u narednim danima.

Novi visoki predstavnik bi trebao Christian Schmidt, blizak njemačkom CSU-u i čovjek koga je nedavno odlikovao predsjednik vlade Hrvatske Plenković.

N1 je zatražila komentar od OHR-a o njegovom odlasku, a evo što je čovječuljak s fotografije iz ovog članka rekao.

– Visoki predstavnik će se suzdržati od komentiranja bilo kojeg imena u smislu njegovog potencijalnog nasljednika. Pažnja visokog predstavnika će kao i dosad biti usmjerena na provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Cilj je da Bosna i Hercegovina bude stabilna i funkcionalna zemlja, nepovratno na euro-atlantskom putu za koji se sama opredijelila. Visoki predstavnik pozdravlja svaki korak koji bi vodio jačanju OHR-a i jačanju opredijeljenosti međunarodne zajednice da ostvari taj cilj. Visoki predstavnik je više puta izjavio da situacija koja još uvijek prevladava u BiH čini diskusije o zatvaranju Ureda visokog predstavnika preuranjenim. Kako se visoki predstavnik želi suzdržati od bilo kakvih špekulacija na ovu temu, eventualna pitanja treba uputiti članicama Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira – rečeno je za N1 u OHR-u.

Osim prve rečenice priopćenja – sve ostalo je laž.

“Pažnja visokog predstavnika će kao i dosad biti usmjerena na provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma”. Ova rečenica je teška laž jer je Inzko, a i njegovi prethodinici, pažnju usmjeravao na kršenje Dejtonskog sporazuma.

“Cilj je da Bosna i Hercegovina bude stabilna i funkcionalna zemlja, nepovratno na euro-atlantskom putu za koji se sama opredijelila”. Ovo je druga laž. Ovo nije cilj Valentina Inzka jer bi njegovo i OHR-ovo postojanje tada izgubilo smisao. Cilj je što veća destabilizacija.

“Visoki predstavnik pozdravlja svaki korak koji bi vodio jačanju OHR-a i jačanju opredijeljenosti međunarodne zajednice da ostvari taj cilj”. Također laž. Vidjeti pod točkom dva zašto.

“Visoki predstavnik je više puta izjavio da situacija koja još uvijek prevladava u BiH čini diskusije o zatvaranju Ureda visokog predstavnika preuranjenim”. Ovo je istina. Naravno da će uvijek govoriti kako je preuranjeno jer – što gore – Inzku je bolje. Ponavljamo, njegov cilj je ostati u BiH, provoditi prosdaovsku politiku i zarađivati 50-ak prosječnih plaća u mjesec dana.

“Kako se visoki predstavnik želi suzdržati od bilo kakvih špekulacija na ovu temu, eventualna pitanja treba uputiti članicama Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira”. Zadnja laž iz kratkog priopćenja. Ne želi se suzdržati – nego se mora suzdržati. Svjestan je, naime, da je gotovo. Na njegovo mjesto uskoro dolazi drugi čovjek.

Nadajmo se, makar malo politički realniji od Inzka.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author