HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Bisera Turković zaprijetila Milanoviću: “Bolje da ne ulazimo na tuđi teritorij, može tu glava dobro zaboljeti”

Sponzorisano

„Stvari koje se peru sa sapunom vrlo su lako rješive i sapuna ima dovoljno. Ja se bojim nekih stvari koje se ne mogu oprati sapunom, a ako počnemo pričati o tome kakvo je bilo učešće Republike Hrvatske od 1992. godine pa na ovamo što je radila – bojim se da tu nema dovoljno proizvođača sapuna koji to mogu oprati. Prema tome, bolje da ne ulazimo na tuđi teritorij jer ako uđemo može tu glava dobro zaboljeti.“

Ovo je kazala Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, gostujući na sarajevskoj televiziji Hayat koja je bliska stranci SDA, komentirajući izjavu predsjednika RH, Zorana Milanovića „prvo sapun – onda parfem“ koju je urednica emisije nazvala gafom, a Turković namjerno pogrešno protumačila Milanovićevu metaforu kako bi se i ona pridružila brojnim bošnjačkim političarima u upućivanju otrovnih strjelica prema Hrvatskoj.

Podsjećamo, Milanović je početkom prosinca izjavio kako je stvaranje građanske države BiH daleki san jer u njoj nisu riješena pitanja međunacionalnih odnosa te da Hrvati u BiH nosu jednakopravan narod što je izazvalo oštru reakciju bošnjačke javnosti, a pojedinci se nisu susprezali ni uvreda na osobnoj razini prema predsjedniku RH.

Upitana ima li neriješenih pitanja između BiH i Hrvatske, Turković je potvrdno odgovorila dodavši da ih treba rješavati, a ne se inatiti, prenosi HMS.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author