HB.hteam.org

Portal hrvata HB

NAKON POTRESA ‘Nikad nisam osjetila takav strah, samo sam vikala iz sobe da provjerim je li mi kći dobro’

Na sisačkom području prema prvim informacijama potres je u stanovima pričinio znatne štete, pomicao je i rušio namještaj, slike sa zidova. Zidovi u zgradama su popucali…

Bilo je strašno, nikad u životu nisam osjetila takav strah, imala sam osjećaj da trese 10 sekundi. Popadalo nam je sve s polica, kuglice s bora… Samo sam vikala iz sobe da provjerim je li mi kćer dobro.. A mi smo još i dobro prošli, ne mogu zamisltii kako je ljudima u Petrnji, rekla je Sanja iz Topolovca kraj Siska za 24sata.hr.

U ponedjeljak ujutro, jak potres 5 po Richteru zatresao je Sisak, Zagreb i okolicu.

– Ogledalo mi je palo pokraj glave. Kuća se tresla kao da je od papira. Ležala sam nepomično u krevetu i pokrila se poplunom preko glave. Tata je došao po mene da izađemo van -ispričala je djevojka iz Siska.

– Bome, zatreslo je pošteno. Kao da nas je onaj blagi prije par tjedana pripremao na ovo – kazao je mladić iz Siska.

– Sve stvari u trgovini su popadale po podu. Činilo se da nikad neće prestati. Užas. Kolegica i ja brzo smo istrčale van. Pokupile smo najnužnije. Odmah smo zvali kući, da vidimo jesu svi dobro – kazala je prodavačica iz sisačke trgovine.

– Zašto opet u lockdownu? Očito to nešto ima s tim. Kad se svi prestanu kretati. Ovakav strah nisam u životu doživjela. Došla sam na posao, nigdje nikoga. Samo se molim da su svi dobro – kazala prestrašena gospođa, pišu 24sata.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author