HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Trumpov tim ima asa u rukavu? Evo što spremaju ovih dana

Sponzorisano

Trumpov tim pokušava poništiti Bidenovu pobjedu u Wisconsinu, iako Trumpova pobjeda u toj državi ne bi promijenila ishod predsjedničkih izbora

Izborni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa podnio je peticiju u utorak Vrhovnom sudu tražeći da poništi sudsku odluku u saveznoj državi Wisconsin po pitanju predsjedničkih izbora.

Peticija osporava sudsku odluku s tri prema četiri glasa, koja je, kako Trumpov tim navodi, “priznala više od 50.000 nelegalnih glasačkih listića u odsustvu”.

Sve američke savezne države potvrdile su svoje izborne rezultate, cementirajući izbornu pobjedu novoizabranog predsjednika Joa Bidena, dok su neki Republikanci nedavno priznali pobjedu demokratskog kandidata.

Putem sudske parnice, Trumpov tim pokušava poništiti Bidenovu pobjedu u Wisconsinu, iako Trumpova pobjeda u toj državi ne bi promijenila ishod predsjedničkih izbora, prenosi dpa.

U drugom ustavnom osporavanju, Trumpovi ljudi navode da se zbilo “nelegalno glasanje poštom” nakon peticije podnesene u Pensilvaniji 20. prosinca.

Njegov tim podnio je desetke peticija u pokušaju da poništi izborne rezultate, od kojih su skoro sve odbijene, prenosi BHRT.

Sva očekivanja sada su usmjerena na 6. siječanj kada bi Kongres trebao potvrditi rezultate izbora za elektorski kolegij koje su podnijele savezne države.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author