HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Brutalna novogodišnja šamarčina Bakiru: SDA napustio važan član!

Sponzorisano

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Cazin Mirsad Alićajić podnio je ostavku na funkciju predsjednika ove stranke u Cazinu, kao i na sve funkcije koje obnaša u stranci.

Alićajić je u pismu ostavke naveo da je razlog za njegovu odluku taj što u stranci nema demokracije i da stranka gubi smisao.

– Budući da sam mlad čovjek, smatram da mora doći do smjene generacije i da procese u zemlji, ali i stranci moraju voditi mladi ljudi. Vidjevši da predsjednik SDA Bakir Izetbegović okuplja “starce” oko sebe i daje prednost pojedincu, a ne većini smatram da mi nije mjesto u organima stranke. Zbog takvih pojedinaca poput Šemsudina Dedića, Esada Bašagića i Mirsada Vojića, koji lični interes stavljaju ispred stranke, ne želim više biti predsjednik u Cazinu – naveo je u pismu ostavke Alićajić

Izetbegoviću je Alićajić zamjerio i što je mijenjao listu za izbore i najavljuje da će zbog svega ovoga SDA tek doživjeti potop na Općim izborima 2022. godine.

– Mislim da će se nekad neko zapitati zašto baš dvije najveće gradske organizacije da padnu na izborima i da se na njima testira moć pojedinca. Nažalost, predsjednik Bakir Izetbegović nije za deset mjeseci mogao izdvojiti pet minuta za SDA Cazin i njenog predsjednika. Stoga, veliko hvala Bakiru Izetbegoviću i starudiji oko njega koji ovu stranku vode u zaborav – zaključuje Alićajić.

Podsjećamo, Alićajić je ove godine bio kandidat za gradonačelnika Cazina, a uvjerljivo je izgubio od Nermina Ogreševića iz stranke ASDA.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar