17. siječnja 2022.

HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Fotografija koja pokazuje svu snagu Hrvatske!

Navijači gotovo svih Hrvatskih klubova odmah nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Baniju pohitali su prema razorenom području pomagati i hrabriti brojne stradalnike.

Brzi, savršeno organizirani, praktično profesionalno opremljeni i potpuno na raspolaganju nadležnim službama, prema izjavama svih očevidaca, svjedoka, ali što je najvažnije, stradalnika, odradili su i odrađuju ogroman, lavovski dio posla.

Stanovnici sela između Petrinje, Gline i Siska govore da su ih u prva dva dana od potresa obišli samo navijači. Donijeli su im jelo, piće, odjeću, pokrivače, povezani u ljudske lance danonoćno čiste ruševine.

To rade navijači svih klubova, iz cijele Hrvatske, ali s obzirom na brojnost njihovih skupina, najviše je pripadnika Bad Blue Boysa i Torcide.

Inače žestoki, najveći rivali, koji često ratuju širom zemlje, sada su suborci na zadatku pred kojim klupska i navijačka suparništva ne znače baš ništa.

Svjedoči tome i fotografija nastala na Baniji koju je pogodila nezamisliva katastrofa, ali i lavina dobrote i humanosti. Njen neodvojivi dio su Boysi i Torcida, prenosi Index.

 

hb.hteam.org