HB.hteam.org

Portal hrvata HB

HRVATSKA USPJEŠNICA Joško Lokas najavio snimanje nastavka hvaljene domaće ratne dramske serije ‘Nestali’

Ekipa hvaljene hrvatske ratne dramske serije “Nestali”, čija je prva sezona ovjenčana i nagradom Zlatni Studio, krenula je u realizaciju druge sezone. Kako je otkrio scenarist tog projekta i autor Joško Lokas, čitaće probe već su počele, a uskoro bi trebala pasti i prva klapa.
Plan je, ako nam to epidemiološka situacija dopusti, da snimanjem počnemo 26. travnja, a završimo ga do sredine lipnja. Ukupno će, s obje ekipe produkcije, biti oko 45 dana snimanja, a snima se na području Velebita pa sve do kanjona rijeke Zrmanje – otkrio je Lokas za Jutarnji list.

Ovaj projekt, koji producentska kuća Clinica Studio radi za HRT, imat će ponovno četiri epizode, no ideja je da radnja u sva četiri nastavka prati događanja tijekom jednog dana i noći. Kako je priča prve sezone završila 4. kolovoza 1995., jasno je da je sada fokus točno na danu kada se odvija vojno-redarstvena akcija Oluja.

– Svi glavni glumci iz prve sezone su tu – Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan, kao šestorica nestalih vojnika koji su se našli iza neprijateljskih redova, no, naravno, bit će i drugih glumačkih imena koje zasad ne mogu otkriti – govori Lokas.

Priča će imati skokove u prošlost, točnije u 1991., 1992. i 1993., kako bi se pojasnili i odnosi među junacima te prikazao njihov život prije akcije. Redatelj je kao i u prvoj sezoni Kristijan Milić, već “specijaliziran” za ratnu tematiku, a direktor fotografije je Mirko Pivčević čiji su efektni kadrovi očarali publiku u prvoj sezoni.

– Uskoro nam predstoji pregled terena, a onda dolazi ostatak ekipe koja će biti smještena u Starigradu, Rovanjskoj, Selinama i Pakelnici i krećemo u snimanje – kaže Lokas.

No, kako je scenarist “Nestalih” ujedno i voditelj HRT-ova kviza “Potjera”, Lokasa očekuje, bez sumnje, naporno razdoblje. Naime, dva seta “Potjere” poklapaju se sa snimanjem serije pa će Lokas morati s “Nestalih” juriti u Zagreb radi snimanja novih emisija kviza. Za to vrijeme mijenjat će ga Nikola Kuprešanin.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author