HB.hteam.org

Portal hrvata HB

HRVATSKA – ČEŠKA Vatreni ne smiju izgubiti, pobjeda je ono što svi očekujemo

Hrvatska reprezentacija protiv Češke od 18:00 igra utakmicu 2. kola Eura.

Borba za prolazak dalje u grupi D Europskog prvenstva nastavlja se danas. Selimo se u Glasgow, gdje od 18:00 igraju Hrvatska i Češka, dok Englezi dočekuju Škote od 21:00 na Wembleyju.

Posljednje informacije iz Glasgowa govore kako je Zlatko Dalić pripremio jako ofenzivnu postavu u formaciji 4-2-3-1, o čemu je nešto više u završnoj najavi iz Glasgowa izvijestio kolumnist gol.hr-a Ivica Medo.

U prvom su kolu Hrvati izgubili s 1:0 od Engleza. Nije to bio previše bolan poraz jer pred našom su reprezentacijom dvije utakmice protiv nešto slabijih protivnika.

No pobjeda Češke protiv Škotske nas je ipak malo zabrinula. Patrik Schick s dva je gola odveo Čehe na korak do prolaza skupine, a da to i potvrde, trebat će im najviše bod protiv Hrvata i Engleza.

Česi su istaknuli jako visoko kandidaturu za drugo mjesto u grupi, ako smo već Engleze unaprijed proglasili favoritima za prvu poziciju.

Hrvatska ne smije izgubiti od Češke, inače…

Hrvatska jednostavno ne smije izgubiti u petak inače će nam samo teorija ostati u nadi da pobjedom u zadnjem kolu protiv Škota prođemo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Zanimljivo je da drugo mjesto može ispasti bolje od prvog u grupi jer će prvi igrati protiv drugoplasiranog iz skupine F u kojoj se nalaze Francuska, Portugal, Njemačka i Mađarska.

To je ipak kudikamo teži ždrijeb negoli drugoplasirana reprezentacije iz skupine E (Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka), što će dočekati drugog iz grupe D u osmini finala.

Završi li Hrvatska treća, ići će na pobjednika skupine B (vjerojatno Belgija), pobjednika skupine E (vjerojatno Španjolska) ili pobjednika skupine C (Nizozemska).

Povratak standardne formacije i nekih igrača

Hrvati i Česi susreli su se i na prošlom Euru također u 2. kolu skupine. Bilo je 2:2 u St. Ettieneu, a tada su Vatreni prošli dalje kao prvi u skupini.

Što se sastava Hrvatske tiče, Dalić bi mogao vratiti standardnu formaciju 4-2-3-1, a u prvih 11 bi se trebao vratiti oporavljeni Dejan Lovren, a Borna Barišić ipak još nije do kraja spreman.

Vjerojatni sastav Hrvatske:

Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modrić, Kovačić (Brozović) – Brekalo, Vlašić (Kramarić), Perišić – Rebić

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author