10/27/2021

HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Novi Travnik Slavljena misa uoči obljetnice beatifikacije Drinskih mučenica

U crkvi Presvetog Trojstva u Novom Travniku u večernjim satima, 23. rujna, slavljena je euharistija uoči obilježavanja desete godine od beatifikacije Drinskih mučenica i 80 godina od mučeništva.

Svetu misu u prepunoj crkvi predslavio je don Ivan Tola uz koncelebraciju desetak svećenika, uglavnom iz Travničkog dekanata, među kojima je bio župnik don Anto Ledić.

Don Ivan je u prigodnoj propovijedi govorio o životu hrvatskog naroda, njegovoj povijesti, mučeništvu kroz koje je prolazio. Potom je progovorio o mučeništvu Drinskih mučenica te Bl. Alojzija Stepinca, koji su svoje živote dali za Isusa Krista.

Nakon mise uslijedio je koncert duhovne glazbe, a nastupili su Alan Hržica i Vanessa Mioč. Večer je završila vatrometom koji je napravljen ispred crkve.

Inače, prije euharistije upriličena je promocija monografije Blažene Drinske mučenice.

Podsjetimo, prigodom obilježavanja 80. obljetnice mučeništva i desete godine od proglašenja blaženim Drinskih mučenica župa Presvetoga Trojstva u Novom Travniku organizirala je niz događaja.

U utorak, 21. rujna u poslijepodnevnim satima održan je molitveno-zabavni program za djecu. Nakon toga je moljena krunica, a sv. misu, pod kojom su blagoslovljene obitelji, predslavio je župni vikar na Kupresu vlč. Jadranko Kurt. Ujedno je započelo i trodnevno neprekidno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Drugoga dana priprave sv. misu u večernjim satima predslavio je župnik na Ceru vlč. Josip Batinić, a također je bio molitveno-zabavni program za djecu te molitva krunice s litanijama Bl. Drinskih mučenica.

 

hb.hteam.org