HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Milanović: Džaferović, sponzor mudžahedina iz Kaknja, u Vukovaru provocira Srbe

Sponzorisano

 

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske danas je u posjeti Valpovu dao izjavu za medije, gdje je, između ostalog ponovo govorio o Bosni i Hercegovini, ali i o Šefiku Džaferoviću, članu Predsjedništva BiH kojeg je nazvao sponzorom mudžahedina u Kaknju, piše N1.

Upitan da dodatno komentira svoje izjave o Srebrenici i genocidu, Milanović je odgovorio s pitanjem “što to nije dovoljno rekao u prethodna dva dana?”.

 

“Što god kažeš u dobroj namjeri imaš te svrake koje samo krešte, koje se javljaju, nekakav predsjednik udruženja Bošnjaka u Hrvatskoj koji ne može dobiti 100 glasova, koji šuti kad član Predsjedništva BiH, inače hudbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH, ima dosta pitanja za tog čovjeka.. Kad govori da je Hrvatska organizirala zločinački poduhvat u BiH i onda dođe u Hrvatsku i očekuje slatko od višanja i da ga poljubim u oba obraza. Ja o ovome nisam govorio dok nisam vidio da postoje ljudi koji rade profit. Ne vidim neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugog naroda. Glavni grad Hrvatske je Zagreb, nije Sarajevo”, rekao je Milanović.

Dodao je na to da je bio u Srebrenici, ali da ne vidi “neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugih naroda”.

“Slušamo u Saboru od koalicijskog partnera Andreja Plenkovića (Milorada Pupovca, op.a.) da je hrvatska vojska počinila etničko čišćenje na počeku rata i nakon rata. Takve stvari mi smetaju. Ja sam bio u Srbu 2008., Pupovca nikad nisam vidio da je došao u Bačin, u Prominu… Ali vidim Džaferovića, sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati”, poručio je Milanović.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar