HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Povucite Inzkov zakon i sve će početi funkcionirati

Sponzorisano

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država u Birou za europska i euroazijska pitanja u State Departmentu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regiji.

Tegeltija je istaknuo opredijeljenost institucija u BiH za europski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih razina vlasti i poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

 

Ukazao je na potrebu unutarnjeg dijaloga i dogovora političkih predstavnika u BiH, te naglasio da bi se ukidanjem nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika stvorila pretpostavka za normalno funkcioniranje svih institucija, naglasivši kako prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinose rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Sugovornici su tijekom sastanka, kojem je nazočio i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temamam, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar