HB.hteam.org

Portal hrvata HB

PROFESOR NA ZENIČKOM FAKULTETU POZIVAO NA DŽIHAD

Featured Video Play Icon

Ti bio beg on bio kmet, a sad bi pola Bosne i još neku Erceg Bosnu, ne smije im se dati ni jedan atom Bosne

Šefik Kurdić, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, prije nekoliko dana je održao predavanje u Omladinskom Kulturnom Centru Gradačac. Gotovo cijeli govor posvetio je mobilizaciji muslimana i pozivanju na džihad…

Sponzorisano

 

U uvodu je, kako piše Dnevnik.ba, kazao da je BiH pretrpjela nekoliko genocida, te da se međunarodna zajednica i dalje “zabavlja s nama”, šaljući drugorazredne političare da se ismijavaju i šuruju s dušmanima, misleći pritom očigledno na susjedne zemlje i druga dva konstitutivna naroda.

Nakon nešto blažeg dvominutnog uvoda počela je priča o borbi muslimana, očigledno ratne prirode.

“Prije stotinjak godina Safveg-beg Bašagić kaže da nije bilo u Bosni gotovo ni jednog uha nevjerničkog, tj. pravoslavnog i katoličkog, a onda su počeli biti kmetovi ovim begovima i lagano se naseljavali. Prije sto godina niste imali gotovo nikoga ovdje. Odjednom, pogledajte, sad bi oni pola Bosne da uzmu. Hajd´ što bi ovi uzeli pola Bosne, hoće i ovi neku Herceg Bosnu. Zamisli sad, pustiš ga u kuću, ti si bio beg, on ti je bio kmet, sluga, i sad sluga postaje jedan od glavnih ljudi ovdje.”

Nastavio je dalje jednako žestoko:

“Musliman može biti samo gazija ili šehid. Kad to znaju, naši dušman ima da drhte. Nema oružja koje može tebe pobijediti. Koga Allah voli, nema šanse da ga pobijede i unište.”

U nastavku dugačkoga govora pozivao je nedvosmisleno i eksplicitno na džihad.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar