HB.hteam.org

Portal hrvata HB

PREDSJEDNIK HDZ 1990 CVITANOVIĆ/Glavaš nije Dodikov problem, ali pokolji u Briševu, Matićima, Doboju, Kotor Varoši, trebali bi biti!

hb.hteam.org

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović reagirao je na izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika na dolazak Branimira Glavaša na područje BiH.

Sponzorisano

 

Kao što je poznato, Glavaš je iskoristio dvojno državljanstvo Hrvatske i BiH te nakon presude odlučio otići iz Hrvatske u BiH i tako izbjeći zatvorsku kaznu na koju je osuđen. On se nedavno javio iz sela Drinovci kod Gruda.

“Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi nikada se ne zna”, rekao je Glavaš.

Dodik je u petak izjavio da bez obzira na to što ima dvojno državljanstvo, Glavaš je nepravomoćno osuđen i određen mu je pritvor i stoga nadležne institucije u RS-u, FBiH i na nivou BiH “moraju hitno reagirati i pronaći način da Glavaš bude vraćen u Hrvatsku”.

“Branimir Glavaš je državljanin BiH, a pitanje eventualne ekstradicije je nešto što se treba rješavati na razini dvije države i resornih ministarstava, nemaju institucije RS-a što tu tražiti. Ne vidim niti jednog razloga da se Dodik uzbuđuje oko tih stvari. Kao što rekoh imaju i on i institucije RS-a što raditi ako žele. Međutim, poznajući način na koji Dodik radi, izjave oko Branimira Glavaša kao i napad na novinarku Mitrović mi više djeluje kao bacanje prašine u oči domaćoj i međunarodnoj javnosti kao i na skretanje pozornosti s mnogo važnijih tema”.

“Branimir Glavaš ne treba biti problem Milorada Dodika i Nenada Nešića , ali ratni zločin u Briševu, pokolj u Matićima, Doboju, Kotor Varoši… je problem vlasti u RS-u i neka se bave time”, poručio je Cvitanović za portal Scena.ba.

Dalje je kazao kako može razumjeti Dodikovu reakciju, ali s obzirom na navedeno smatra kako Dodik nije pozvan o tom pitanju govoriti na ovaj način.

‘Nema nimalo sućuti prema prema hrvatskim ili bošnjačkim žrtvama i stradanju’

“Kroz sve ove godine pokazao je kako nema nimalo sućuti prema prema hrvatskim ili bošnjačkim žrtvama i stradanju. Srbe optužene za ratni zločin i osuđene za genocid naziva herojima. Znamo kako su Hrvati iz Posavine proživjeli stravična stradanja, tek pet posto prijeratnog hrvatskog stanovništva vratilo se na područje današnje RS-e. Zločini nad Hrvatima kao u Briševu nisu procesuirani. Hrvatska imovina u RS-u nije obnovljena. Ne primjećujem tu vrstu posvećenosti vlasti u RS-u pa samim time ne smatram kako Dodik ima moralno pravo dijeliti lekcije bilo kome i pritom još i prijetiti nekakvim akcijama pa tako ni Glavašu”.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Ostavite facebook komentar

About The Author