HB.hteam.org

Portal hrvata HB

PALA JE ODLUKA/Službeno je: Jedan od najvećih trenera svijeta preuzima Hrvatsku! Pred njim je veliki zadatak

hb.hteam.org

 

Nakon nekoliko dana neizvjesnosti sve su se strane ipak uspjele dogovoriti oko svih detalja

Nema više tajni, sve se zna. Dagur Sigurdsson, 50-godišnji Islanđanin novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije! Vijest je to koju su nam potvrdili visoki izvori iz Hrvatskog rukometnog saveza koji će u četvrtak organizirati i službeno predstavljanje novog izbornika.

Službeno predstavljanje je dakle, zakazano za četvrtak u 11 sati kada će se Sigurdsson u Zagrebu obratiti hrvatskim medijima. Doduše, u pozivu upućenom medijima iz HRS-a nisu precizirali da će predstaviti baš Sigurdssona, već samo “novog hrvatskog izbornika” uz kojeg će pred novinarima biti i predsjednik Saveza, Tomislav Grahovac te njegov glavni tajnik Damir Poljak, no svakako se u ulozi izbornika tamo pojavljuje upravo Sigurdsson.

Podsjetimo, čeka ga težak zadatak, jer treba Hrvatsku odvesti na Olimpijske igre u Pariz. Sredinom ožujka u njemačkom Hannoveru održava se kvalifikacijski turnir na kojem će Hrvatska uz Njemačku, Austriju i Alžir pokušati doći do jednog od prva dva mjesta, koja vode na OI.

Sigurdsson je 2016. bio najbolji trener svijeta, a vodio je Njemačku i Austriju, kad je reprezentativni rukomet u pitanju. Posljednjih godina sjedio je na klupi Japana, kojeg je već odveo na OI titulom azijskog viceprvaka. Nakon Eura, s klupe hrvatskih rukometaša smijenjen je Goran Perkovac, a Sigurdsson je bio prva opcija za novog izbornika. Prvi je to stranac koji će voditi hrvatske rukometaše.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Ostavite facebook komentar

About The Author