HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Plenković: Manjine nas podržavaju, razgovaramo s Domovinskim pokretom

hb.hteam.org

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na komemoraciji u Spomen-području Jasenovac. Tom prilikom dao je izjavu za medije.

 

“Dolazimo u situaciju da je broj preživjelih, onih koji su najveći stradalnici, sve manje i zato smo upravo tu temu stavili u fokus i dobili konsenzus za okvirni dokument o politici sjećanja. Važno je da se to ugradi u naš obrazovni sustav da svi mladi dobiju punu informaciju na vrijeme”, rekao je.

“Razgovaramo s njima, postoje kontakti”

“Hrvatska javnost je dobro vidjela što smo napravili, imali smo velike skupove koji su komemorirali holokaust i mislim da je to ocijenjeno uspješno od svih partnera”, dodao je, prenosi N1 televizija.

Osvrnuo se i na parlamentarne izbore. “Poruka izbora je da je relativni pobjednik HDZ s partnerima. Sad imamo 61 mandat i opet ćemo sastaviti vladu. Od sutra krećemo u razgovore s onima koji su spremni razgovarati s nama na formiranju ove vlade. Održali smo sastanak sa svim predstavnicima manjinskih zastupnika, oni su tu suradnju spremni nastaviti.”

Potvrdio je da se razgovara i s Domovinskim pokretom. “Razgovaramo i s njima, postoje kontakti.”

“Nisu počeli razgovori o bilo kakvim zahtjevima, špekulacije u medijima ljudi izmišljaju, nikakvih sadržajnih razgovora dviju stranaka u tom pogledu nije bilo”, dodao je Plenković.

“Jedan dio birača otišao je malo više u desno pa moramo i tu poruku čuti”

Prozvao je oporbene stranke, navodeći da ne samo da nisu čestitali HDZ-u na pobjedi nego i da ne priznaju poraz. “Ovo nema nigdje. Dio poraženih stranaka pokušava uvjeriti javnost da su oni pobijedili.”

“Našu vladu krasila je politička stabilnost”, rekao je. “Jedan dio birača otišao je malo više u desno pa moramo i tu poruku čuti i sukladno tome sastavljati buduću vladu”, kazao je Plenković.

Znači li to – vlada bez SDSS-a? “Nismo o tome razgovarali”, odgovorio je, dodajući da su s manjinama imali dobru suradnju. Kaže da je nakon izbora došlo do smirivanja u DP-u, a kod Grbina je suprotno i da on vrijeđa.

“Ovo što Milanović radi je politička sabotaža, to nije normalno”

Osvrnuo se i na upozorenje Ustavnog suda navodeći da je došlo kao posljedica “protuustavnog ponašanja strica Milanovića”. Dodaje da je njegovo pojavljivanje odmoglo SDP-u i Grbinu koji i dalje vrijeđa.

“Ljubazno ih molim da shvate da su izgubili izbore, pobijedio je HDZ s partnerima”, poručio je oporbi predsjednik HDZ-a, piše index.hr.

“Milanović 2020. i 2024., što je to, to je nenormalno sve. Moja poruka biračima je – imali ste političku sabotažu, diverziju na koju mi nećemo prestati skretati pažnju na to da ne bi postalo kao da je normalno. To nije normalno”, govori Plenković.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author