HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Ukrajina: 650 tisuća muškarci pobjegli od vojnog roka. Moral pada na fronti

hb.hteam.org

 

Oko 650 tisuća vojno sposobni muškarci napustili su Ukrajinu od početka rata, bježeći od mobilizacije, izvijestio je Politico u srijedu. Slabljenje raspoloženja povezano je s nedovoljnom opskrbom streljivom i nedovoljnom potporom Zapada, naglašava portal.

 

“Znamo da su ljudi umorni, čujemo to od lokalnih vlasti i samih stanovnika”, rekao je Andriy Yermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika, u intervjuu za Politico.

Šef kabineta rekao je da on i njegov tim putuju po Ukrajini kako bi oživjeli entuzijazam vojnika i stanovnika. Da im održe raspoloženje, poručuju im: “Bit će mjesta za vas na stranicama povijesti”.

Pad morala povezan s nedovoljnim zalihama streljiva i opći nedostatak zapadne potpore slabi Ukrajinu i može dovesti do njezinog poraza, kaže dopisnik Politica.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky čak je izjavio da će, ako Sjedinjene Države ne deblokiraju podršku Ukrajini u Kongresu, zemlja “izgubiti rat”.

Novinari Politica razgovarali su s časnicima ukrajinske vojske koji su im rekli da bi se fronta mogla srušiti već ovog ljeta. Najveća prijetnja je očekivana ruska ofenziva, u kojoj broj korištenih snaga može premašiti ukrajinske snage, a nepristrasan pristup ruskih zapovjednika gubicima može dovesti do masovnog napada koji Ukrajinci neće moći odbiti.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author