HB.hteam.org

Portal hrvata HB

PRIOPĆENJE SDA/Iz stranke Seade Palavrić i Mirsada Ćemana: Tvrdnjama da Vukoja nema veze sa HDZ-om Trojka vrijeđa inteligenciju građana

hb.hteam.org

Sponzorisano

 

Povodom današnjeg zajedničkog prioopćenja stranaka Trojke u vezi izbora Marina Vukoje za suca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine oglasili si se iz Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

“Nakon što su svjesno pogazili Ustav i sve relevantne propise kako bi HDZ-u isporučili suca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, stranke Trojke pokušavaju lako provjerljivim neistinama skrenuti pažnju s te činjenice i sakriti se od opravdanih kritika ogorčene javnosti”, stoji u priopćenju, prenosi Klix.

Smatraju da izbor Vukoje predstavlja pravno nasilje.

“Povezivanje izbora sudaca Ustavnog suda BiH s potpuno drugačijim procesom izbora sudaca u Ustavni sud FBiH i pri tome iznošenje niza neistina samo potvrđuje da Trojka nema nijedan valjan argument kojim bi opravdala brutalno pravno-političko nasilje koje su proveli za potrebe imenovanja HDZ-ovog Marina Vukoje u Ustavni sud BiH”, navodi se.

Dodaju da Trojka ignorira činjenice da su različite ovlasti i nadležnosti državnog i entitetskih ustavnih sudova, te da je potpuno različit proces izbora sudaca.

“Osim toga, Trojka je, nabrajajući izabrane kandidate, svjesno propustila spomenuti i bivšeg SDP-ovog ministra koji je u prošlom mandatu izabran za suca Ustavnog suda Federacije BiH”, priopćeno je.

U nastavku ističu da Trojka vrijeđa inteligenciju građana.

“Tvrdnjama da je prvorangirani kandidat i da nije blizak HDZ-u BiH, Trojka ne samo da ne može sakriti činjenicu da je Vukoja ‘prvorangiran‘ zahvaljujući glasovima zastupnika HDZ-a i Naroda i pravde, te da je bio kandidat HDZ-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, već time vrijeđaju inteligenciju građana pred kojima pokušavaju opravdati svoj postupak”, navodi se.

Napominju da umjesto laži i jeftinih spinova Trojka treba objasniti javnosti zašto su na inzistiranje HDZ-a pristali na, kako tvrde, nezakonit izbor Vukoje u Ustavni sud BiH, dodajući da je to navodno priznao zastupnik Naše stranke Damir Nikšić.

“Također bi konačno trebali objasniti zašto su HDZ-u isporučili JP Autoceste FBiH, Fond za zaštitu okoliša, upravu Razvojne banke FBiH i FERK, te što još planiraju isporučiti toj stranci u zamjenu za pozicije u vlasti na državnom i entitetskom nivou”, zaključuju iz SDA.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author