HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Ante Kvesić otkrio dokad ostaje na čelu SKB Mostar

hb.hteam.org

Sponzorisano

 

Vrisak podcast

 

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, dr. Ante Kvesić, bio je gost podcasta Vrisak gdje se razgovaralo o zdravstvu općenito, načinu funkcioniranja SKB-a Mostar i njegovom nasljedniku ili nasljednici na čelu SKB Mostar.

U emisiji je dr. Kvesić iznio svoja razmišljanja o budućem vodstvu bolnice te podijelio svoja iskustva iz razdoblja vođenja bolnice tijekom rata.

“Ja vidim tu nekoliko imena, znam tko bi to mogao što se tiče iskustva, ali ne bih govorio o imenima. Ja sam trenutno vršitelj dužnosti ravnatelja i ovo mi je zadnja godina mandata”, kazao je Kvesić novinaru i uredniku Ivanu Crnjcu.

Govoreći o izazovima ratnog razdoblja, dr. Kvesić je istaknuo suradnju s političkim vodstvom Hrvatske i Herceg Bosne koja je bila ključna za funkcioniranje bolnice u tim teškim vremenima, a prisjetio se i anegdote o tome kako je nastao Medicinski fakultet u Mostaru.

“To je najveći kapitalni projekt SKB-a, unatoč svim ovim lijepim zgradama i prizorima koje vidimo, kada je u pitanju SKB Mostar, najveće bogatstvo je Medicinski fakultet”, rekao je Kvesić.

Odgovorio je i što misli o doktorima koji traže novac.

Dr. Kvesić, koji je rođen u Mamićima pored Širokog Brijega, opisao je i kako su te rane godine oblikovale njegov pristup radu i vođenju jedne od najvažnijih medicinskih ustanova u regiji. Kazao je i kako je po njegovom mišljenju ova bolnica, po svemu, među top pet bolnica u Hrvata općenito.

Otkrio je i kakva je bila suradnja s vladama Ivice Račana i Zorana Milanovića, a sudjelovao je i u stalnoj rubrici podcasta Leksikon gdje je odgovorio na neka pitanja i osobne prirode.

Podcast Vrisak donosi jedinstven pogled na karijeru i nasljeđe dr. Kvesića te pitanja koja se postavljaju u vezi s budućnošću SKB Mostar. Isti možete pogledati na našem YouTube kanalu. Na kanalu možete pogledati i naše ostale podcaste.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author