HB.hteam.org

Portal hrvata HB

SDA: Poruke velikosrpskog sabora i politika Vučića i Dodika su prijetnja miru

hb.hteam.org

Sponzorisano

 

Stranka demokratske akcije (SDA) tvrdi da su organiziranjem „Svesrpskog sabora“ i usvajanjem deklaracije, koja je sažetak ranijih memoranduma SANU-a, konačno razobličene sve manipulacije Aleksandra Vučića i njegovog režima.

Smatraju da se nitko ni od domaćih ni od stranih dužnosnika više ne može pretvarati kako mu nije jasno da iza separatističke politike Milorada Dodika stoje politički vrh Srbije i Srpska pravoslavna crkva, uz podršku Rusije.

SDA naglašava da je „Svesrpski sabor“ nastavak velikosrpskog projekta, pokušaj ostvarenja dominacije nad drugim narodima i udar na suverenitet država koje su pretrpjele oružanu agresiju od režima Slobodana Miloševića te da je usvojena deklaracija direktan atak na Bosnu i Hercegovinu i Dejtonski mirovni sporazum, a time i na stabilnost i mir.

– Samo naivne mogu zavarati deklarativne izjave o miru i poštivanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, dok se istovremeno uz narativ o „mirnom razdruživanju“ sve radi kako bi se desilo „udruživanje“ Srbije i entiteta RS. Tretiranje entiteta RS kao „srpske države“ i „zajedničkog prostora“ sa Srbijom, ohrabrivanje Dodikovog režima da nastavi s neustavnim atacima na nadležnosti države BiH, inzistiranje na tzv „izvornom Daytonu“ čime bi se poništile sve dosadašnje reforme i zakoni u čijem su usvajanju sudjelovali i politički predstavnici Srba, udar na OHR kao dio Daytonskog mirovnog sporazuma, uzurpacija energetskih i drugih resursa Bosne i Hercegovine te uspostave objedinjenog platnog i financijskog sistema, samo su neki od agresivnih poteza najavljenih iz Beograda – smatraju iz SDA.

Tvrde da su sabor i usvojena deklaracija jasno upozorenje svim “probosanskim” snagama.

– Guranje glave u pijesak, uzmicanje pred njihovim politikama i relativiziranje poteza koje povlače, samo dodatno ohrabruju Vučića i Dodika. Poruke iz Beograda i jasna podrška Moskve su upozorenje i SAD, Velikoj Britaniji i drugim silama koje stoje iza Daytonskog mirovnog sporazuma. Srbija očigledno ne poštuje Sporazum i morala bi nedvosmisleno biti upozorena na posljedice koje iz toga proizilaze – navodi se u priopćenju iz SDA.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Imate priču? Javite nam se na HB.hteam.org@gmail.com

Ostavite facebook komentar

About The Author