HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Cvitanović pozvao na interfon Radića pa ispalio u njega više hitaca iz puške

Nakon neuspjelog fizičkog napada na M.R. osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovno poziva žrtvu na interfon, te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca iz vatrenog oružja-puška, objavio je MUP HNŽ.

Nakon ubojstva Marka Make Radića u ponedjeljak navečer u Mostaru koje je počinio Josip Cvitanović Cviki, iz MUP-a HNŽ su se oglasili priopćenjem za javnost.  Ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda, pohvalio je policijske službenike koji su sudjelovali u akciji otkrivanja, lociranja i lišavanja slobode osumnjičenog za kazneno djelo ubojstvo te je zahvalio Obavještajno sigurnosnoj agenciji na suradnji i pravovremenim i točnim informacijama.

“Dana 09.11.2020.godine u ulici Brune Bušića, oko 18,45 sati, osoba inicijala J.C.(1974) iz Čapljine (nastanjen u Mostaru) sumnjiči se da je usmrtila vatrenim oružjem-puška sa više hitaca osobu inicijala M.R.(1959) iz Mostara. Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubojstva pokušao fizički napasti žrtvu. Nakon neuspjelog fizičkog napada na M.R. osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovno poziva žrtvu na interfon, te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca iz vatrenog oružja-puška. Nedugo nakon toga sjeda u putničko vozilo marke „Škoda Fabija“ i udaljava se u nepoznatom smjeru”, objavio je MUP HNŽ, prenosi Večernji list.

“Po zaprimanju prijave o ubojstvu rukovodni djelatnici MUP-a HNŽ oformili su operativni stožer s ciljem koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenom osobom. Nakon izvršenog kaznenog djela ubojstva osumnjičeni se kretao magistralnom cestom M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio, da bi se ponovno vratio u Mostar. Svo vrijeme bijega osumnjičenog Operativni stožer je imao informacije o njegovoj poziciji, tako da su u pripravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Postrojba za potporu”, navodi MUP.

VEZANO

Uhićen ubojica Marka Make Radića, pogedajte snimku uhićenja!

“Oko 21,25 sati u ulici Splitska u Mostaru brzom i profesionalno izvedenom akcijom osumnjičeni je lišen slobode. Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine. Isto tako, možemo konstatirati da ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost u gradu Mostaru i drugim dijelovima županije. Sektor kriminalističke policije sa nadležnim tužiteljstvom provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim”, priopćio je MUP-a HNŽ.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author